Kazananı detaylar belirler

Yıldızların kapışmasına sahne olacak Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks serisinin çekişmeli geçeceğini, kazananın büyük olasılıkla 7. maçta belli olacağını düşünüyorum.
Luka Doncic kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. En büyük eksiği üç sayıları yüksek yüzdeyle atmaya başladı. Üstelik çoğu el üstü ve zor şutlar. Kyrie Irving daha önceki takımlarındaki ego savaşını bıraktı. İhtiyaç halinde devreye girip maçı kapatıyor. Tıpkı Cleveland dönemindeki LeBron'la olduğu gibi. Doncic'e uyumlu atlet uzunlar ve üç sayı atan uzun forvetlerle Dallas tehlikeli bir takıma dönüştü.

Los Angeles Clippers ise ortasında muhteşem oynadığı sezonun sonunda düşüşe geçti. Clippers'ın istikrarsızlığına alışkınız. Bu defaki tehlikeli boyutta değil.
Aslarıyla set oyunu, yedekleriyle tempolu oynayabilen Clippers'ın en büyük silahı birebir skor üreten oyuncu fazlalığı. Kawhi, George, Harden ve Powell topla yaratabilen isimler. Kawhi Leonard, Doncic gibi iyi sezon geçirdi. O da üçlük yüzdesini arttırdı. Orta mesafeden kusursuza yakın atmaya devam ediyor. Savunması da Spurs dönemi gibi üst düzey. Ufak bir sakatlığı olduğu yönünde haber okudum. Çoğu oyuncu için sözü bile edilmeyecek türden sakatlık. Kawhi'nin sağlığı konusundaki aşırı takıntılı hali, mental olarak olumsuz etkilenir mi diye düşündürttü.

Asların ne yapacağı belli. Turun galibini detaylar ve beklenmeyen gelişmelerin belirleyeceğini düşünüyorum. Terance Mann'in yüksek skor yapması, Harden'ın Clippers uzunlarını devreye sokamaması gibi.

Atanlar tutanlara karşı

Joker mi kral mı?

Çare sertlik

Her şey Antetokounmpo'ya bağlı

Embiid etkisi

Diğer Yazıları