Atanlar tutanlara karşı

Minnesota Timberwolves-Phoenix Suns serisi, defansla ofansın, kolektif anlayışla bireyselliğin, fiziksellikle estetiğin mücadelesine sahne olacak. Minnesota Timberwolves ligin en iyi savunma yapan takımı. Sertler ve boyalı alanı iyi savunuyorlar. Pek çok takım için kâbus olabilecek bu durum Phoenix için fazlaca sorun değil. Birebirden skor üreten üç skorere sahip Suns şut ağırlıklı hücum ettiği için zaten boyalı alana çok saldırmıyor. En fazla orta mesafeden şut atıyorlar. Kurtların mevcut savunma anlayışının dışına çıkması gerek. Örneğin rakibe top aldırmamak gibi. Minnesota kısaları topa baskı yapamaz ama Durant, Booker veya Beal'in topu yere vurmasına engel olabilir. Bunun için Anthony Edwards ve Jaden McDaniels'in uzun kolları devreye girmeli.

Phoenix birebirden skor ürettiği için Durant, Booker ve Beal çok yıpranıyor. Bunun faturası da maç sonunu kötü oynamak. Minnesota'nın maçı tamamen fiziksel oynaması Phoenix Suns'ın bu zaafını büyütebilir. Hücumu sınırlı bir takım olan Timberwolves'ın Mike Conley dışında doğru karar verecek oyuncusu yok. Takımın yıldızı Anthony Edwards'ın hata yapma riski yüksek.

Phoenix Suns, üç yıldızı bir araya getirdi ama umduğunu bulamadı. Devin Booker ve Kevin Durant form, uyum ve rol paylaşımı açısından güvenilir düzeyde. Bradley Beal ise henüz beklentileri karşılamadı. Keskin şutör Grayson Allen'ın iyi performansı 4 yıllık kontratla ödüllendirildi. Bir de rakibi sakatlamaya yol açabilecek  kasti fauller yapmasa!
Temaslı oynanmasını beklediğim maçta Phoenix adına Royce O'Neale, TWolves için de Jaden McDaniels x faktör olabilir. Turun favorisi Phoenix Suns. Minnesota Timberwolves sınırlı hücumuyla rakibini eleyemez. Phoenix’i sistem dışına iterse bir ihtimal şansı olur.