Embiid etkisi

Joel Embiid döndü ve Philadelphia Sixers'ın hikayesi trajediden mutlu sona evrildi. Play-in'de Miami Heat engelini aşarak New York Knicks'in rakibi oldular.
Normal sezonu yıllar sonra 2. tamamlayan Knicks ise rakibinin aksine Julius Randle'ı sakatlığa kurban verdi. Onun yokluğu boyalı alandan skor üretememek anlamı taşıyor. Diğer uzunlar Mitchell Robinson, Isaiah Hartenstein ve Precious Achiuwa herhangi bir skor tehdidi değil. İkili oyun bitirmekte bile zorlanıyorlar. Çemberi iyi savunuyorlar ama Embiid'in cüssesi karşısında o da zor. Neredeyse tek yönlü hücum eden bir yapıya bürünen Knicks, ne yapacaksa kısalarıyla yapmak zorunda. Jalen Brunson sezon boyu sürdürdüğü ana skorer görevini yardımcısı Randle olmadan ve savunma konsantrasyonu tamamen üstündeyken yapmalı. En az iki arkadaşından da yüksek skor desteği şart. Mesela alıştığımız üçlük isabetlerini Knicks formasıyla izleyemediğimiz Bojan Bogdanovic. Eski Fenerbahçeli kim olduğunu hatırlasa iyi olur. OG Anunoby tam olarak sağlıklı değil ama oynayacak. O da iyi performans sergilemeli.

Philadelphia Sixers ise Joel Embiid’in varlığıyla seviye atlıyor. Savunma rahatlıyor, hücum akıyor. Rakip savunma üstünde yarattığı çekim etkisi şutörleri rahatlatıyor. Mexey, Buddy Heild ve Kelly Qubre Jr, Embiid'e yapılacak ikili sıkıştırmaları cezalandırma timi olarak hazırlar. Tobias Harris iç dış skor üreterek Sixers'a katkı veren diğer isim. Miami Heat maçında oynamayan De Anthony Melton'un oynaması Sixers adına önemli. Jalen Brunson'a baskı yapacak tek Sixers gardı.
Knicks saha avantajına sahip olsa da tur Philadelphia'ya yakın. Embiid sağlıklı ve böyle formda olursa 7. maça kalmadan Sixers turu geçer ve Bucks-Pacers eşleşmesinden gelecek rakibini beklemeye koyulur.