Her şey Antetokounmpo'ya bağlı

Iki kötü savunma ve iyi hücum. Biri tecrübeli ve fizikli diğeri genç ve atlet takım. Milwaukee Bucks -İndiana Pacers serisinin görünümü bu.
Fiziksel açıdan ince, sete sette üretmekte zorlanan İndiana'da Siakam dışındaki oyuncuların play-off deneyimi yok. Takımın yıldızı Tyrese Haliburton en büyük hayalinin play-off oynamak olduğunu söyledi. Yoksunluk seviyesini düşünün. Indiana yüksek tempo ve yüksek skorla kazanıyor. Play-off’ta aynı oyunu oynaması zor.

Milwaukee Bucks ise play-off'lara alışık hatta şampiyonluk yaşamış isimlere sahip. Damian Lillard ve Giannis Antetokounmpo’yla iç dış dengesini kurdular. Bu şartlarda Milwaukee zorlanmadan turu geçer demek mümkün olsa da diyemeyiz. Çünkü Giannis Antetokounmpo en az iki maçta yok. Onun yokluğu zaten gard savunması geçirgen olan Milwaukee'nin boyalı alan savunmasının zayıflaması, Pacers pota altından Bucks'ın üretememesi, Pascal Siakam'ın ise hücumda rahat etmesi demek. Indiana, Giannis'siz iki maçtan en az birini kazanmalı. İki maçı kazanırsa rüzgarı arkasına alır.

Her şey Antetokounmpo'ya bağlı

Milwaukee'de ise Damian Lillard'ın sahne alma zamanı. 50-60 attığı play-off performanslarını hatırlasa iyi olur. Öyle bir Lillard'a ihtiyaç var. Khris Middleton'un savunmada olmasa da hücumda eski ritmine yaklaşması güzel haber. Ona da ihtiyaç var.
Şayet Antetokounmpo seri boyunca oynayamazsa Bucks için tatil başlar. Bu kadro Giannis olmadan hücumda zayıflar, savunmada çöker. Doc Rivers play-off yenilgilerine yenisini ekler. Ancak bu defa geçerli bir mazereti olur.

Diğer Yazıları