Joker mi Kral mı?

Play-in'in gediklisi Los Angeles Lakers, New Orleans Pelicans'ı deplasmanda yenerek 7. sıradan play-off biletini aldı ve Denver Nuggets'ın rakibi oldu. Ancak tünelin ucu karanlık. Lakers bir şampiyonluk adayı değil ama biri hariç çoğu takımı eleyebilir. Iste "o biri" Denver Nuggets ilk turda bekliyor onları. Lakers'ın rakiplerine üstünlük kurduğu silahlar Denver karşısında büyük oranda işlevsiz. LeBron ve arkadaşları fizik olarak ligin en iyilerinden ama Denver da en az onlar kadar kalıplı. Anthony Davis boyalı alanda neredeyse herkesi, her şeyi savunuyor. Ancak en az onun kadar temaslı oynayan Jokic'i durdurması zor. Yakın alsa üçlük atar, uzak alsa asist yapar. Topu yere vurur geçer, orta mesafe atar, el uzatsa geriye çekilir atar. Üstüne Davis'in hücumda boyalı alanı işlemesine izin vermez. Davis ancak çok iyi şut atarsa, orta mesafeden skor üretir. Aksi takdirde hücumda ve savunmada Allah yardımcısı olsun. Ayrıca son maçlarda Jokic, Davis'e bariz üstünlük kurdu. Anthony Davis bu durumu kişisel algılamalı ve play-off'ta hesabını sormalı.

Lakers yan parçaları da devre dışı bırakamaz. Çünkü Jokic bir şekilde uygun anda doğru pas atar. Lakers'ın hedefi 2. yıldız Jamal Murray olmalı. Onu yıpratacak isim Gabe Vincent. Play-in maçında hücumda da kımıldadı. Darvin Ham onu kullanmayı akıl ederse x faktör olur. Lakers'ın bir diğer hedefi Denver'ın 4 ve 5 numara yedeği olmayışını kullanmak olmalı. Jokic'in dinleneceği 8-10, Gordon'un olmadığı 15-20 dakika Lakers adına çok kıymetli. O dakikalarda Lakers fark yaratmalı. Geri kalan sürede bolca eksi yazacak çünkü. Denver'ın bir başka defosu yedek kısaların güven vermemesi. Reggie Jackson istikrarsız, Paul Watson deneyimsiz. Lakers, Murray'ı yavaşlatırsa bütün yük Jokic'in sırtına biner. O da ne kadar büyük oyuncu olursa olsun tek başına turu getiremez.

Lakers maça genelde kötü başlıyor. Savunmada iyi değiller ama tecrübeli oyuncu fazlalığı play-off'ta daha iyi olacaklarının habercisi. Koç kıyasında Denver Nuggets ağır basıyor. Tıpkı diğer 28 takım gibi. Lakers bir sürpriz yapacaksa koçundan medet ummadan yapmalı.