Büyük bir sanatçı nasıl olunur, ne bedeller ödenir? Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi için muhteşem gala: İsmail Hacıoğlu, Emrah Karaca ve Cem Karaca düetiyle final...

Cem Karaca.
Tam adıyla Muhtar Cem Karaca. Türk Rock müziğinin en önemli sanatçılarından, besteci, tiyatrocu, sinema oyuncusu....
Anadolu Rock türünün kurucularından...

Şarkıları halen ilk günkü gibi dinleniyor ve söyleniyor.
Dün akşam İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, yani AKM'de "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin galası yapıldı. 

Çekileceğinin duyurulmasının ardından merakla bekleniyordu bu film. Kadrosu son derece dikkat çekiciydi; İsmail Hacıoğlu, Fikret Kuşkan, Yasemin Yalçın, Melisa Aslı Pamuk, Meral Çetinkaya, Buçe Buse Kahraman, Melisa Döngel, Alper Saldıran...

Cem Karaca'nın hayatını konu alan film 26 Ocak Cuma günü vizyona girecek.

22 Ocak Pazartesi akşamı ise galası vardı.

Kimler yoktu ki?

Cahit Berkay ve Nejat Yavaşoğulları dahil birbirinden ünlü isimler oradaydı.

Neyse filme gelelim; filmle ilgili kesinlikle spoiler vermek istemiyorum. Çünkü, bu ülkede 'sanatçı' nasıl olunur, ne bedeller ödenir tane tane anlatılmış. Cem Karaca'nın çocukluğundan gençliğine, kariyerinin ilk adımından ödediği tüm bedellere kadar tüm detaylar atlanmadan yaklaşık 3 saatlik bir resital hazırlanmış.

Büyük bir sanatçı nasıl olunur, ne bedeller ödenir? Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi için muhteşem gala: İsmail Hacıoğlu, Emrah Karaca ve Cem Karaca düetiyle final...

İsmail Hacıoğlu'nun filmin ilk dakikalarından itibaren giderek büyüyen muhteşem performansı, Fikret Kuşkan'ın inanılmaz oyunculuğu, Yasemin Yalçın'ın insanın tüylerini diken diken eden gözyaşları ile birlikte en küçük rolünden başrolüne kadar gerçekten Türk sinemasına iz bırakacak bir yapıma imza atılmış. 

Her anını dikkatle ve hayranlıkla izlediğim Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi galasına katılan o şanslı izleyiciler sanırım hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşadı.

Sadece filmi izlemediler; filmin sonunda, Türk Rock müziğinin en önemli ismini yeniden şarkı söylerken sahnede gördüler. Üstelik onu inanılmaz bir performans sergileyerek canlandıran İsmail Hacıoğlu ve oğlu Emrah Karaca ile düet yaparken izlediler.

Film inanıyorum ki sinema salonlarında milyonlarca seyirci ile buluşacak. Siyasi duruşundan çocuksu kararlarına kadar büyük bir sanatçının yaşam hikayesini, sevinçlerini, mutluluklarını, hayal kırıklıklarını, her şeye rağmen düşmemesini ve en önemlisi de dimdik bir şekilde ülkesine geri dönüşünü beyazperdeye taşıyan herkese teşekkürler.

Size gala sonrası yüzlerce davetlinin yaşadığı inanılmaz deneyimi bırakıyorum. Filmle ilgili bir spoiler değil; sadece galaya katılacak kadar şanslı olanların canlı bir şekilde izlediği sürpriz.