Meğer kırmızı çizgimiz 110 liralık kurabiyeymiş! 600 liraya kıyma, 44 liraya benzin, 15 liraya ekmek satılırken kimsenin sesi çıkmıyordu ama...

Türkiye birkaç gündür Üsküdar Kuzguncuk'ta tarihi fırında satılan 110 liralık kurabiyeyi konuşuyor.

Gerçekten tez konusu olacak bir ülkeyiz. Bir kurabiye resmen bütün ülkeyi salladı. Hemen hemen bütün haber kanalları işledi, vatandaşlar sokakta isyan etti. Hatta, bugün ve yarın #fahisyemeğeBOYKOT sloganıyla sosyal medyada organize olanlar kafe ve restoranları protesto edip gitmeyecek.

Ne güzel. Desenize bir kurabiye ülkenin ekonomisinin geldiği hali ortaya çıkardı, vatandaşı uyandırdı. Ne kurabiyeymiş ya. 

Tüm dünyada pandemiyle beraber yükselen gıda enflasyonu neredeyse pandemi öncesi fiyatlamalara dönerken Türkiye'de aldı başını gitti. 

2 sene önceki fiyatlar sanki 20 yıl önceki gibi gelmeye başladı. Atılan 6 sıfırdan biri geri geldi. Ama Türkiye'yi bu konuda yapılan haberler ayağa kaldırmadı bir kurabiye ayağa kaldırdı.

Kıyma 600 liraya çıkmış, 1 litre motorin 43 lira olmuş, 1 ekmek 15 lira, beyaz peynirin kalıbı 600 lirayı geçmiş, özel okul fiyatları milyon liralara dayanmış, Üsküdar Kuzguncuk'ta satılan bir kurabiye dert olmuş ülkeye.

Emekli 10 bin liraya yaşamaya mahkum edilmiş, dolar 33 liraya dayanmış, çarşı pazar yangın yeri, bizim derdimiz 110 liralık kurabiye. 

Derdimiz kurabiye mi yoksa "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" diyerek utana sıkıla bir isyan mı?

Meğer kırmızı çizgimiz 110 liralık kurabiyeymiş! 600 liraya kıyma, 44 liraya benzin, 15 liraya ekmek satılırken kimsenin sesi çıkmıyordu ama...

110 LİRALIK KURABİYE NE?

Bu arada nedir bu 110 liralık kurabiye? Herkes haberin peşine düştü, sosyal medyada patladı. Hatta "bağzı" haber kanalları ellerine o kurabiyeyi alıp vatandaşı gaza getirdi "Bu fiyata bu kurabiyeyi alır mısınız?" diye. Ama kimsenin aklına gelmedi vatandaşı provoke etmeden önce "Bu kurabiyenin içinde ne var?" diye sormak. Sadece Haber Global gazetecilik yapmış.

Kurabiyenin fiyatını savunmuyorum. Ancak o eleştirilen, Türkiye'yi uyandıran 110 liralık kurabiyede un yok. Sadece antep fıstığı ve fındık ile "şekersiz" üretilen bir tatlı, kurabiye de değil aslında. Antep fıstığının kilosunun 1000 liraya dayandığı ülkede kurabiyenin fiyatı yerine içindeki malzemeleri sormak daha mantıklı.

Gerçi vatandaş ne yapsın. 3 harfli marketlerde yarım kiloluk ne kadar sağlıklı olduğu tartışılan kurabiyelere 60-70 lira verince, 1 kurabiyeye 110 lira vermek mantıklı gelmedi.