Apple kullanıcılarını ilgilendiren haber. Haritalar artık özel rotalar oluşturmaya izin verecek

Heyecanla beklenen iOS 18'in, Apple Haritalar için önemli bir güncelleme getireceği iddia ediliyor. Güncellemeyle birlikte, kullanıcıların özel rotalar oluşturmasına izin verilerek, uygulamanın otomatik oluşturduğu rotalardan farklı bir güzergah seçme imkanı sunulacak.

Google Haberlere Abone ol
Apple kullanıcılarını ilgilendiren haber. Haritalar artık özel rotalar oluşturmaya izin verecek

Heyecanla beklenen iOS 18, son iddialar doğru çıktığı takdirde Apple Haritalar için de kullanıcı deneyimini iyileştirecek bir güncelleme getirecek. Buna göre, uygulama artık özel rotalar oluşturmamıza izin verecek.

shiftdelete.net'teki habere göre kullanıcılar böylece uygulamadaki algoritmanın otomatik olarak oluşturduğu rotadan gitmek yerine, kendi seçtiği güzergahı kullanabilecek. 

Yolu uzatsa da daha güzel manzaraya sahip olan ya da kullanıcılar için anlam ifade eden yollardan gidilmesine imkan verecek olan uygulamanın, bu önemli güncelleme ile birlikte kullanıcı sayısında da gözle görülür bir artış olması bekleniyor. Fakat bu yenilik için iOS 18’i beklemek zorunda olan kullanıcılar, bu durumdan pek de hoşnut görünmüyor.

Şu an için sızıntı seviyesinde olan bu güncellemenin, en azından ilk etapta sadece Amerika’daki iOS kullanıcıları için sunulması bekleniyor. Bu özelliğin Türkiye’ye ne zaman geleceği ise henüz belli değil. Ancak çok fazla vakit almayacağını öne sürebiliriz. Ayrıca bu yeniliğin piyasaya sürüldüğü ilk dönemde ne kadar stabil çalışacağı ise şimdiden merak konusu olurken, uygulamaya başka yeniliklerin de getirilebileceğini iddia edenler mevcut.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Apple harita
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin