Gençlerbirliği'ni mağlup eden Göztepe iki hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi

Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında Göztepe sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Göztepe, Eyüpspor'un ardından bitime iki hafta Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen ikinci takım oldu.

Google Haberlere Abone ol
Gençlerbirliği'ni mağlup eden Göztepe iki hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi
Anadolu Ajansı

Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında üst lige direkt olarak çıkmayı hedefleyen Göztepe ile play-off potasını kovalayan Gençlerbirliği karşı karşıya geldi.

İlk yarısı golsüz biten mücadelede perdeyi Göztepe açtı. Sarı-kırmızılı ekip 77. dakikada Fıratcan Üzüm'ün golüyle skoru 1-0'a getirdi. 90+3. dakikada ise Göztepe'de bu kez sahneye Lundqvist çıktı ve skoru 2-0 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol çıkmayınca Göztepe puanını 66'ya yükseltti ve Eyüpspor'un ardından Süper Lig'e direkt olarak yükselmeyi garantileyen ikinci takım oldu.

2021-2022 SEZONUNDA VEDA ETMİŞLERDİ

Süper Lig'e yeniden dönmeyi başaran Göztepe, 2021-2022 yılında Çaykur Rizespor, Altay ve Yeni Malatyaspor ile lige veda eden takımlardan biri olmuştu.

TFF'DEN TEBRİK MESAJI

İzmir ekibinin başarısının ardından Türkiye Futbol Federasyonu'ndan tebrik mesajı yayınlandı. TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Gençlerbirliğini 2-0’lık skorla mağlup ederek Trendyol Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Göztepe'yi tebrik ederiz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin