TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'dan EYT ve asgari ücret açıklaması geldi... Turan, enflasyonun ekonomik sorunların en başında geldiğini, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini söyledi

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, asgari ücret ve emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Turan, "Çalışanların enflasyona ezdirmemek gerektiğini daha önce de belirttim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'dan EYT ve asgari ücret açıklaması geldi... Turan, enflasyonun ekonomik sorunların en başında geldiğini, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini söyledi

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Ekonomim'den Handan Sema Ceylan'ın sorularını yanıtladı.

Turan, ekonomik zorluklar derinleşirken, sadece refahı artırmanın değil, refahın nasıl adil bölüşüleceğinin tartışılması zamanının geldiğini söyledi.

2023 için öngörülen yüzde 3’lük büyümenin Türkiye’ye yetmeyeceğinin altını çizen Turan, TÜSİAD’ın 'yüzüncü yıl' için farklı konularda bir tartışma platformu başlatacağını söyleyerek, tüm Türkiye için artık 'söyleşme zamanı' olduğunu kaydetti.

ASGARİ ÜCRET VE ENFLASYON AÇIKLAMASI

Asgari ücrete ilişkin konuşan Turan, "Çalışanları enflasyona ezdirmemek gerektiğini daha önce de belirttim. Özel sektörde sene başında ve sene içinde ücret artışlarına gidildi. En doğru adımın atılacağını umuyorum. Öte yandan enflasyondaki artış önlenemediği sürece çalışanların alım gücünün enflasyon karşısında erimesi de engellenemiyor. Enflasyonla mücadele birinci öncelik olmalı" dedi.

Turan, "Enflasyonla mücadele konusunda ne yapılmalı?" sorusuna da yanıt verdi. 

Turan, enflasyon bütün ekonomik sorunların en başında geldiğini ve tek haneye indirilmesi gerrektiğini bunun için de tüm enstrümanların kullanılması gerektiğini söyledi.

EYT AÇIKLAMASI

"Uzun zamandır çalışma hayatının gündeminde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunun çözüme kavuşturulması önemli" diyen Turan, "Yakında Meclis’e getirileceği de açıklandı. Çalışma yaşamı paydaşları ile istişare içinde yürütülen EYT çalışmalarının hem çalışanların haklarını koruyacak hem de işletmelerin karşılaşabileceği zorlukları hafifl etecek şekilde çözüme kavuşturulmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin