Bu bitki tansiyonu 12/8'e sabitliyor. Tuz yeseniz de tansiyonunuz yükselmiyor

Dünyada milyonlarca insanın en büyük sorunlarından bir tanesi tansiyon yüksekliği. Stres ve kaygının da tetiklediği yüksek tansiyona karşı uzmanlar stresten uzak durulması çağrısı yaparken spor ve günlük yürüyüş tavsiyesinde bulunuyor. Bazı bitkilerin de tansiyon düşürücü özelliğinin olduğu biliniyor.

Google Haberlere Abone ol
Bu bitki tansiyonu 12/8'e sabitliyor. Tuz yeseniz de tansiyonunuz yükselmiyor

Günümüzde milyonlarca insanın en büyük sağlık sorunlarından bir tanesi tansiyon sorunu...

İnsanların büyük çoğunluğu yüksek tansiyondan şikayetçiyken bir kısmı da tansiyonun küçük olmasından yakınıyor.

Tansiyonun küçük ya da büyük olması sağlık açısından risk taşıyor. İdeal olan tansiyon oranını 12/8 olduğunu düşünürsek bu oranın altındaki ya da üstündeki değerler vücudunuzun size verdiği alarm işareti...

Yüksek tansiyonu olanlar doktor kontrolünde verilen tansiyon düşürücü ilaçları kullanırken aslında bazı bitkilerin de tansiyon düşürücü özelliğinin var olduğunu biliyor muydunuz?

Tansiyon düşürmek için kimi limon, kimi de sarımsak ya da başka meyveler tüketiyor.

Bu tür sorunların önüne geçebilmek için stresten uzak bir hayat ve spor tavsiye ediliyor olsa da, tansiyon için en belirleyici faktör beslenme şekli olmakta.

TANSİYONU DÜŞÜREN BİTKİ

Posta gazetesindeki habere göre yüksek tansiyon hastalarına son yıllarda sıklıkla tavsiye edilen ve halk arasında tuzlu ayran ya da sarımsak gibi bilinen yöntemlerden çok daha etkili olduğu görülen gökçe otu, her geçen gün aktarların gözdesi haline gelmeye devam ediyor.

Yüksek tansiyonu düşürmek, nabzı artırmak ve kalp ritmini hızlandırmak gibi özellikleriyle dikkat çeken gökçe otu, doktorlar tarafından da sıklıkla tavsiye edilmekte.

Türkiye'de ökse otu, gökçe otu, gökçe, burç, çampir, gelimkara gibi isimlerle de bilinir. Avrupa'da da yetişen ökse otunun üç alt türü bulunur.

ÖKSE OTUNU FAYDASI NEDİR?

Ökse otu taşıdığı antioksidan özellik sayesinde, çevresel etkenlerle artış gösteren gaz ya da toz gibi atık maddelerin insan vücuduna verdiği zararlı etkileri azaltır. Antioksidan özelliğinin yanı sıra çok eski tarihlerden bu yana birçok rahatsızlığın tedavisinde, alternatif tıpta, ilaç yapımında da kullanılır. Çok geniş tıbbi etkilere sahip olan ökse otunun bazı faydalarını şöyle sıralanabilir:

Ökse otu salgı bezlerine çok faydalı olduğu için etkili bir metabolizma hızlandırıcıdır. Salgıları arttırıcı özelliği ile sindirimde yararlı etkiler gösterir. İltihap temizleme özelliği bulunur, kanın temizlenmesinde rol oynar. Epilepsi üzerinde olumlu etkileri olduğu bazı araştırmalarda yer alır. Düşük ve yüksek tansiyonu ayarlayarak düzene sokar. İdrar söktürücü ve spazm giderici etkileri bulunur.

ÇAYI NASIL YAPILIR?

Tarifi oldukça basit olan ökse otu çayı için öncelikle kuru ya da taze ökse otuna ihtiyacınız olur. Sade tüketmek için kaynamış suyun için bir fincan çay için 1 ya da 1.5 kaşık ot atmanız yeterli olur. Bir süre dinlendikten sonra çayınızı keyifle içebilirsiniz. Sıcak ya da ılık olarak tüketebilirsiniz. Sağlık uzmanına danışılarak içilmesinde sakınca görülmeyen ökse otu çayının aşağıdaki hastalıklara karşı vücudu desteklediği düşünülür:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin