Tanju Özcan'la ilgili FLAŞ gelişme. CHP'nin kararına Özcan'dan jet yanıt: Boş konuşmasınlar

CHP PM, büyük kurultay öncesi son kez 25 Ekim Çarşamba günü toplanacak. Parti Meclisi'nin gündeminde partiden ihraç edilenlerin geri dönmesi de yer alacak. İhraç edilenler arasında en çok ön plana çıkan isim ise elbette Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan. Özcan bu haberlerle ilgili jet bir açıklama yaptı. "Üç partiden resmi teklif geldi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Tanju Özcan'la ilgili FLAŞ gelişme. CHP'nin kararına Özcan'dan jet yanıt: Boş konuşmasınlar

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 4-5 Kasım’da yapılacak olan 38. Olağan Kurultay öncesinde Parti Meclisi son kez toplanacak. CHP MYK, PM’nin 25 Ekim’de toplanması kararı aldı. Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; PM'nin gündemine ise Cumhuriyet’in 100’üncü yılı sebebiyle ihraç edilen parti üyelerinin affı alındı.

BU İKİ SUÇ HARİÇ GERİ DÖNEBİLECEKLER

Parti Meclisi üyelerine iletilen gündem metninde 100’üncü yıl affına ilişkin, “Partimizin 100. Yılı münasebetiyle kadına karşı ve yüz kızartıcı suçlar hariç olmak üzere bağışlanma isteklerinin kabul edilmesi konusunda prensip kararı alınmasının görüşülmesi” maddesi yer aldı.

KİMLER İHRAÇ EDİLMİŞTİ?

CHP’den ihraç edilenler arasında Mehmet Sevigen, Yaşar Okuyan, Öztürk Yılmaz, Tanju Özcan gibi isimler yer alıyor. Bu isimler arasında en çok ön plana çıkan isim ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan. Özcan çok yakın zamanda ve oldukça olaylı bir şekilde partiden ihraç edilmişti.

Parti Meclisi toplantısında ayrıca 38. Olağan Kurultay için hazırlanan MYK Çalışma Raporu görüşülüp karara bağlanacak.

ÖZCAN'DAN JET YANIT

Tanju Özcan çıkan haberlerle ilgili DHA'ya konuştu. "Ben de gelişmeleri basından takip ediyorum. Nasıl bir karar olacak, kimleri kapsayacak, kimleri kapsamayacak, belirli bir süre koyacaklar mı? Bu kararı, görmeden net bir cevap veremem. Fakat karar çıkıp, seni de bağlıyor denilirse; o zaman meclis üyelerimizle, buradaki arkadaşlarla, parti örgütlerimizle, konuşup değerlendirme yaparız. Zaten şunu söylüyorum; benim bir yere gittiğim yok. CHP'liyim zaten, şu an hukuki bağım yok. Kararın detayları ile ilgili de bilgim yok. Ne genel merkezden beni arayıp, bir şey söyleyen oldu ne de ben genel merkezden birini arayıp, bir şey sormadım. Karar bir verilsin, görelim. Ondan sonra atılacak adımı arkadaşlarımızla istişare edip, atarız" dedi.

'BOŞ KONUŞMASINLAR'

Yerel seçimler için kendisine 3 siyasi partiden resmi teklif geldiğini açıklayan Özcan, şunları söyledi:

"3 partiden resmi teklif geldi. Bazı partiler ise istikşafi olarak yoklama yapmaya devam ediyor. Başka bir partiye sıcak bakmıyorum. Geçecek olsaydım; AK Parti, MHP beni havada kapardı. O yüzden boş konuşmasınlar. CHP'ye döner miyiz, dönmez miyiz belli olsun ama başka bir partiden aday olmayacağım; bu kesin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin