Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildi. Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildi. Karara tepkisini sosyal medyasından veren Özcan, "Kılıçdaroğlu 12 seçim kaybetti ama anahtar liste kendi seçtirttiği YDK'ya beni partiden ihraç ettirtti. Ben Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi çizgimden taviz vermeden yoluma devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Özcan, kararı yargıya taşıyacağını da belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildi. Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler!

Daha önce 1 yıl süreyle CHP'den uzaklaştırılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerinin ardından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu bugün yaptığı toplantıda Özcan'ın ihracına karar verdi. 

Kurul'dan yapılan açıklamada, "Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmiştir" denildi.

ALTI GÜN ÖNCE DE TOPLANMIŞLARDI

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 20 Temmuz Perşembe günü ‘kesin çıkarma cezası’ istemiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve beraberindeki 9 dosya için toplanmıştı. Özcan, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek savunmasını vermemişti.

ÖZCAN: BU MEVCUT YÖNETİMDEN BAŞKA BİR ŞEY BEKLEMİYORUM

Özcan hakkındaki kararla ilgili sosyal medyasından açıklama yaptı. Açıklamasında, "Başarısız Bay Kemal 12 seçim kaybetti ama anahtar liste ile kendi seçtirttiği YDK’ya beni partiden ihraç ettirtti. Karar, emin olun sadece CHP’nin Atatürkçü gömleği çıkartmasını isteyen Sorosçuları, 10 Aralıkçıları, Badem bıyıklıları ve HDP’li terör sevicileri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı. Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun. Ben Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi çizgimden taviz vermeden yoluma devam edeceğim. Sorosçulara, Fetöcülere, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimince atılmak beni küçültmez. Bu mevcut yönetimden de başka bir şey beklemiyordum. Bugün beni ihraç ettiler, yarın sırada Atatürkçü kalmaya kararlı olan diğerleri…Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, ve kurucu değerlerimiz…" ifadelerini kullandı.

 

Özcan kararı yargıya taşıyacağını da belirtti.

Kaynak: DHA
Etiketler tanju özcan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin