#sondakika Erdoğan yeni kararları açıkladı, dolar çakıldı

Kabine toplantısı sonrasında yeni ekonomik tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle "insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak." sözleri sonrası dolar ve euro çakıldı. Gün içerisinde 18'i gören dolar 15 liranın altına, euro da 17 liranın altına indi.

Google Haberlere Abone ol
#sondakika Erdoğan yeni kararları açıkladı, dolar çakıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında alınan ekonomik tedbirlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı ve kararları duyurdu.

Erdoğan, TL mevduatları için yeni bir düzenleme getirdiklerini belirterek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek" ifadelerini kullandı. 

TL MEVDUATLARI İÇİN YENİ DÜZENLEME

Erdoğan şöyle konuştu: Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bu yeni araç şöyle işleyecektir; insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL'den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza Merkez Bankası aracılığı ile ileri vadeli kur rakamı verilecek. Kur farkı TL olarak ihracatçı firmamıza ödenecek.

 

DOLAR DÜŞTÜ 

Cumhurbaşkanı ERdoğan'ın bu açıklamaları özellikle dolar üzerinde büyük etki yarattı ve satışlar hızlandı.

Dolar kuru bugün en yüksek seviyesi olan 18,50'yi görmesinin ardından, Cumuhrbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı destek paketleri sonrasında hızla düşüşe geçti.

Dolar kısa süre içerisinde 18 TL'den 14,27 seviyesine kadar geriledi. Dolar daha sonra tekrar yükselişe geçti ve 14.80'den işlem görüyor.

Güne 18,70 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %10,19 azalışla 16,60'a kadar düştü. Euro da ise 10 kuruşluk bir yükseliş yaşandı. Euro 16,70'e çıktı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin