Sahte içkiden ölenlerin sayısı yükseliyor, Kahramanmaraş ve Antalya'da da sahte içki operasyonları devam ediyor

Sahte içkiden ölüm haberleri her şehirden gelmeye devam ediyor. Akdeniz Sanayi Sitesi'nde oto tamircisi olarak çalışan Abidin Uçurum, iş yerinde fenalaştı. Sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen Abidin Uçurum'un kesin ölüm nedeni, otopsi sonucunda ortaya çıkacak. Son günlerde artan sahte içki ölümlerinden dolayı, İstanbul'un yanı sıra Kahramanmaraş ve Antalya polislerinin de bir dizi baskın yaptığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sahte içkiden ölenlerin sayısı yükseliyor, Kahramanmaraş ve Antalya'da da sahte içki operasyonları devam ediyor

Olay, 12 Aralık'ta Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana geldi. Akdeniz Sanayi Sitesi'nde oto tamircisi olarak çalışan Abidin Uçurum, iş yerinde fenalaştı. Gözlerinin görmediğini söyleyen Uçurum, mesai arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Uçurum, gece saatlerinde yaşamını yitirdi.

Abidin Uçurum'un cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Uçurum'un cenazesinin Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Sahte içkiden ölenlerin sayısı yükseliyor, Kahramanmaraş ve Antalya'da da sahte içki operasyonları devam ediyor

Sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen Abidin Uçurum'un kesin ölüm nedeni, otopsi sonucunda ortaya çıkacak.

SAHTE İÇKİDEN ÖLEN İKİ ARKADAŞ, ALKOLÜ İNTERNETTEN ALMIŞ

Yalova'da, sahte içki nedeniyle hayatlarını kaybeden Ekrem Tekir (56) ve arkadaşı Mehmet Yazgan'ın (66) ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Tekir ve Yazgan'ın içki yapmak için aldıkları alkolü internetten sipariş verdikleri belirlendi.

Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Poyraz Caddesi'nde oto tamirciliği yapan Ekrem Tekir, kaldığı iş yerini dün sabah açmadı. Tekir’in arkadaşları durumu polise bildirdi. Adrese gelen ekipler, gerekli izinleri alıp çilingirle girdikleri iş yerinde Ekrem Tekir’in cansız bedeniyle karşılaştı. Komşularının ifadeleri üzerine polis, Ekrem Tekir’in yakın arkadaşı Mehmet Yazgan ile bir gün önce, akşam saatlerinde içki içtiğini tespit etti. Yalnız yaşayan Yazgan’ın Hasan Baba Mahallesi'ndeki evine giden ekipler, kapıyı açan olmayınca çilingir çağırıp kapıyı açtırdı. Ekipler Yazgan’ı da ölü buldu. Olay yerindeki savcılık incelemesinin ardından otopsileri yapılan Ekrem Tekir ile Mehmet Yazgan, İstanbul ve Adapazarı'nda toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Yalova Emniyet Müdürlüğü, Tekir ve Yazgan'ın ölümlerine neden olan sahte alkolü, internetten sipariş vererek İstanbul'dan aldıklarını belirledi. İstanbul polisinin, bu iş yerine baskın düzenlediğini söyleyen yetkililer, son günlerde artan sahte içki ölümlerinden dolayı, İstanbul'un yanı sıra Kahramanmaraş ve Antalya polislerinin de bir dizi baskın yaptığını açıkladı.

KAHRAMANMARAŞ'TA, 4 KİŞİNİN ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN SAHTE İÇKİYE SIKI DENETİM 

Kahramanmaraş'ta, içki içtikten sonra rahatsızlanan 7 kişi hastanelere başvurdu. İlk müdahalelerin ardından Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen bu kişilerden Şahin Büyüksakallı (55), Abdullah Çam (62), Ali Kalaycı (71) ve Aytekin Karagenç (65) yaşamını yitirdi. Diğer 3 kişinin tedavisi sürüyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zehirlenen 7 kişinin, internet üzerinden sipariş verdikleri etil alkolle yaptıkları içkiden içtiklerini belirledi. Aynı firmadan etil alkol siparişi verdiği saptanan 10 kişinin adresine de operasyon düzenlendi. Adreslerde yapılan aramalarda 15 litre etil alkol ele geçirildi, 10 kişi bilgilerine başvurulmak üzere götürüldüğü emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 ‘TİCARİ AMAÇLI DEĞİL’

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, DHA'ya yaptığı açıklamada olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Emniyet olarak titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Cebeloğlu, şöyle konuştu:

"11 Aralık itibariyle hastanelerimize alkol zehirlenmesine bağlı 7 vaka intikal ettiğini öğrenmemiz üzerine derhal bir araştırma başlatıldı ilgili birimlerimizce. Bu araştırma sonucunda internet üzerinden il dışında faaliyet gösteren bir firmadan etil alkol talep edildiği ve bunların kargo yoluyla ilimize ulaştığını tespit ettik. Bu çalışma kapsamında alkolden zehirlenen vatandaşlarımız dışında başka talep var mı yok mu diye tekrar bir araştırma yaptık. 10 vatandaşımızın bu şekilde aynı firmadan kargo yoluyla etil alkol talep ettiğini belirledik ve hızla bu adreslere operasyon düzenlemek suretiyle kargo yoluyla gelen etil alkollerin bir kısmını bulduk ve el koyduk. Şu an için bir ticari amaçlı yani alınıp piyasaya sürülme şeklinde değil de kendi ve arkadaş grupları içerisinde kullanım olarak değerlendirilen bir vaka. Bu nedenle vatandaşlarımızın özellikle internet üzerinden bu tür taleplerde bulunması, ne yazık ki içeriği bilinmeyen bu maddeler üzerinden ölümcül sonuçlar doğurmakta. Şu an için adli süreç devam etmektedir."

"DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Salim Cebeloğlu ayrıca yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte sahte içkiye karşı denetimlerini de artırdıklarını kaydederek, "Yılbaşı nedeniyle İçişleri Bakanımızın direktifleri doğrultusunda sahte içki yapımı, piyasaya sürülmesi ve tüketimi noktasında vatandaşımızın genel sağlığını tehdit edecek uygulamalar yapıyoruz. Yine bu uygulamalar ilimizde aynı süreklilik ve hızda devam edecektir. Bunun haricinde günlük kontrollerimiz var, özellikle bu tür maddelerin satışı yapılan yerlerde günlük denetimlerimiz de devam etmekte" diye konuştu.



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin