Saadet Partisi'nin aşevine kapatma kararı. Malatya'daki depremzedelere günlük 10 bin kişilik yemek dağıtımı yapıyordu. Temel Karamollaoğlu çok sert çıktı

Saadet Partisi'nin Malatya'daki depremzedeler için kurduğu aşevi kapatıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya üzerinden çok sert tepki gösterdi. Malatya Valiliği, aşevinin kapatılmadığını, uygun başka bir yere taşınacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi'nin aşevine kapatma kararı. Malatya'daki depremzedelere günlük 10 bin kişilik yemek dağıtımı yapıyordu. Temel Karamollaoğlu çok sert çıktı

Malatya Valiliği, depremden etkilenen kentlerden olan Malatya’da Saadet Partisi’nin kurduğu aşevi çadırının kaldırılmasını talep etmişti.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da ziyaret ettiği çadırın gerekçe gösterilmeden kaldırılmasının istendiğini belirtildi.

SAADET'ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Malatya’da partimizin destekleriyle kurulan, günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevimiz, Malatya Valiliği tarafından herhangi bir gerekçe olmaksızın 2 saat içinde kaldırılması Malatya İl Başkanımız Mustafa Canbay’a iletilmiştir. Depremin ilk günlerinden itibaren büyük bir fedakarlık ve gayretle dayanışma içeresinde depremzedelere hizmet veren aşevimizin kapatılması kararını kınıyor ve bu kararı kamuoyunun vicdanına sunuyoruz."

Temel Karamolaloğlu'ndan açıklama geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temal Karamollaoğlu sosyal medya üzerinden şu mesajı paylaştı:

Partimizin öncülüğünde Malatya'da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz? İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!

"AŞEVİNİN SİYASETİ OLMAZ"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da karara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu sosyal medyada Karamollaoğlu'nun twetini alıntılayarak, "Milletimize bu kötülüğü yapmayın, nefsinize yenilmeyin, aşevinin siyaseti olmaz. Geçmiş olsun Temel Bey dostum…" diye yazdı.

 

MALATYA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA: BAŞKA BİR ALANA TAŞINACAK

Malatya Valiliği, bir derneğe ait aşevinin kapatılmak istendiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında, bir derneğe ait aşevinin kapatılmak istendiği yönünde iddiaların paylaşıldığı anımsatılarak, bu iddiaların tamamen asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu alanda geçici iş yerleri inşa edileceği için aşevi çadırı uygun başka bir alana taşınacaktır. Yeni yerinde faaliyetine devam edecektir." ifadesi kullanıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin