İstismarcı şeyhin 16 binası 7 dairesi çıktı!

Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah'ın 12 yaşında küçük bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismarı büyük tepki çekmişti. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinde tacizci şeyh ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
İstismarcı şeyhin 16 binası 7 dairesi çıktı!

Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesinde bulunan dergâhta gerçekleşen olayın ortaya çıkmasının ardından, Jandarma dergâha giderek Fatih Nurullah’ı gözaltına aldı. Görgü tanıkları, tarikat müritlerinin olay yerinde bulunan küçük kızın babasına saldırdığını söyledi.

12 yaşındaki küçük kızın ifadesinin alınmasının ardından Fatih Nurullah çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Yayınlanan ses kayıtlarının ardından Fatih Nurullah’ın ağzından kız çocuğuna yönelik cinsel istismar belgelendi.

EMLAK ZENGİNİ ÇIKTI

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz ise bugünkü köşesinde konuyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

İsmail Saymaz, istismarcı şeyhin emlak zengini olduğunu ifade etti. Saymaz, Fatih Nurullah'ın değişik kentlerde olmak üzere 16 binasu 7 tane de dairesinin olduğunu söyledi.

Tarikata bağlı olan Gülzari Mualla Kültür İlim ve Araştırma Vakfı'nın da bina ve dairelerinden bahseden Saymaz, istismarcı şeyhin çocuklarını da mülksüz bırakmadığını belirtti. Saymaz, "Şağban, ailesine 'düşkün' bir baba olarak çocuklarını mülksüz bırakmamış. Tarikatta üst düzey görevler verdiği oğlu Hasan Hüsamettin adına Çankırı'da bir bina/arsa ve Çanakkale'de iki daire, diğer oğlu Hüsrev adına İstanbul Avcılar'da daire bulunuyor" dedi.

İsmail Saymaz'ın yazısını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin