İsmail Saymaz istismarcı tarikat şeyhlerini açıkladı!

Gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı televizyon programında çocuk istismarından tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah'tan başka istismarcı tarikat şeyhlerinin olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İsmail Saymaz istismarcı tarikat şeyhlerini açıkladı!

Fatih Nurullah takma adıyla tüm Türkiye'nin tanıdığı Uşşaki Tarikatı lideri Eyüp Fatih Şağban, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde müritlerini ağırladığı yazlıkta 12 yaşındaki çocuğu defalarca taciz etti.

Tacize uğrayan çocuğun babasının şikayeti üzerine gözaltına alınan Şağban, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ardından lideri olduğu tarikattan yapılan açıklamada ise "Şahısla bir ilgimiz yok" denildi.

Gazeteci İsmail Saymaz ise Fatih Nurullah'ın tek olmadığını, çocuk istismarından yargılanan ve kadınları istismar eden başka tarikat liderlerinin de olduğunu açıkladı.

'ANADOLU'DA BAŞKALARI DA VAR'

Yol TV'de katıldığı 'Esas Mesele' programında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Saymaz, "Tek değil. Şuan Anadolu'da Fatih Nurullah ve benzeri başka kişilerde var. Bir kaçının ismini yurttaşlara faydası olması açısından söylemek isterim" ifadeleriyle korkunç gerçekleri dile getirdi.

Saymaz, o tarikat şeyhleri ve yaptıklarına ilişkin şunları söyledi:

'ÇOCUK İSTİSMARINDAN YARGILANIYOR'

"Onlardan biri Büreyde Öncel. Urfa merkezli faaliyet yürüten, Kendisini "Kadiri Şeyhi" olarak tanıtan bir kişi. 1987 doğumlu. Abdülkadir Geylani İlim ve Hizmet Derneği'nin kurucularından biri. Kendisi şuan çocuk istismarından yargılanıyor.

'PEYGAMBER SOYUNDAN GELDİĞİNİ İDDİA EDİYOR'

Bir diğeri, Seyyid Muhammed Accan El Hadid Er Rufai. Bu Irak'lı bir kişi, uzun zamandır Türkiye'de yaşıyor. Peygamber soyundan geldiğini iddia ediyor. Seyyid olarak biliniyor. 
Bilhassa bu kişi hakkında "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün açık alanda "Yamuk işleri vardır" diye ifade ettiği beyanları vardır. Bu yamut işlerden kasıt, birden çok kadınla nikahlanmasıdır. Hatta nikah bile denilemez. Birlikte olması meselesidir.

Özellikle Seyyid Muhammed Accan El Hadid, YouTube'a bakıldığında "Ünlü Seyyid hocamız" diyerek, kitleler tarafından karşılanıyor ve ağırlanıyor. Bu da genç biri. Bu da Urfa'da bulunuyor.

'ŞİMDİDEN UYARIYORUM'

Bu iki kişi gelecek dönemin konuşulan isimleri olacak. Şimdiden uyarıyorum. Tekrar ediyorum; Seyyid Muhammed Accan El Hadid ve Büreyde Öncel isimleri...

Buna ek olarak başkaları da var. Cinsel istismar düzeyinde değil ama maddi istismar. "Cennetten hurma getirdim" diyerek açık alanda bu tür istismarları sürdürüyorlar. Diyanet'in takip etmesi, izlemesi gerek kişiler bunlar."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin