İsrail'in Mecsid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına Fuat Oktay'dan tepki: Bu saldırılar kabul edilemez

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan sert tepki geldi. "Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine ve ibadet edenlere yapılan bu saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez" diyen Oktay, İsrail yönetiminin, Harem-i Şerif'teki tarihi statükoya ve tüm ibadet yerlerinin kutsiyetine saygı göstermesini beklediklerini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Mecsid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına Fuat Oktay'dan tepki: Bu saldırılar kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Saray Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Engelsiz İftar Buluşması Programı'na katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Oktay, sözlerinin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salonundakilerin her birine en kalbi selamlarını ve muhabbetlerini ilettiğini söyledi.

'ENGELLİLERİMİZE SAĞLADIĞIMIZ HİZMETLER KESİNTİSİZ SÜRECEKTİR'

Oktay, 6 Şubat'ta Türkiye'nin bir dizi deprem felaketiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Deprem haberini aldıktan sonra yaptığımız ilk işlerden biri, bölgedeki engelli vatandaşlarımızla ilgilenmek oldu. Yatılı kurumlarımızda kalan engellilerimizi, hemen diğer illere taşıyarak, güvende kalmalarını sağladık. Hastanelerde tedavi gören binin üzerinde engelli vatandaşımıza ulaşarak, sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyacı olanları devletimizin şemsiyesi altına aldık. Yurtlarda, otellerde, geçici barınma alanlarında kalan depremzedelerimizi ziyaret ederek, bakıma ihtiyacı olan engelli insanlarımızı belirleyip, yatılı kurumlarımıza yerleştirdik. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın gıda, giyim, ilaç, cihaz gibi ihtiyaçlarını karşılayacak bir sistem kurduk. Ağır engelli bakımı ve evde bakım yardımlarını aksatmadan ödedik" diye konuştu. 

'MESCİD-İ AKSA'NIN KUTSİYETİNE SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ'

Oktay, Mescid-i Aksa'da yaşanılanların yürekleri dağladığını belirterek, "İsrail güvenlik güçlerince teravih namazının ardından Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskında, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli yaralanmış ve gözaltına alınmıştır. Aynı zamanda Kıble Mescidi'nin binası hasar görmüştür. İsrail güvenlik güçlerinin Kıble Mescidi'nde orantısız bir güçle müdahale ettiğini gördüğümüz, insan onurunu rencide eden görüntüler vicdanlarımızı bir kez daha yaralamıştır. Mescid-i Aksa’nın kutsiyetine ve ibadet edenlere yapılan bu saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. İsrail yönetiminin, Harem-i Şerif’teki tarihi statükoya ve tüm ibadet yerlerinin kutsiyetine saygı göstermesini bekliyoruz. İsrail güvenlik güçlerinin işgal altındaki Filistin topraklarında operasyonlarını artırdığı ve tüm bölgede gerilimin tırmandığı bir dönemde, aşırılık yanlısı Yahudi grupların tahriklerinin önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması elzemdir. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da mazlum Filistin halkının yanında yer almaya devam edecektir. Filistinli kardeşlerimizin ibadet özgürlüğünün ve kutsal mekanlarımızın korunması için her tür çabayı göstermeyi sürdüreceğiz" dedi.

YANIK: 954 ENGELLİ VATANDAŞIMIZI KURUMLARIMIZA YERLEŞTİRDİK

Bakan Yanık ise konuşmasında, Türkiye'nin 6 Şubat Pazartesi günü üst üste yaşadığı 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Felaketten 11 ilimizde 13,5 milyon vatandaşımız doğrudan etkilendi. Kuruluşlarımızdan hizmet alan bin 333 engellimizi farklı illerdeki yatılı kuruluşlarımıza tedbiren ivedilikle taşıdık. Dün itibarıyla profesyonel bakıma ihtiyacı olan 954 engelli vatandaşımızı kurumlarımıza yerleştirdik. Sosyal inceleme neticesinde profesyonel bakım ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızı ivedi bir şekilde yatılı kuruluşlarımıza yerleştiriyoruz.''

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin