İsrail katliamlarını sürdürüyor. İsrail bir kez daha sivilleri hedef aldı. Gazze Şeridi'nin merkezindeki mahalleyi bombaladı. İsrail Hamas çatışmasında 41. gün

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırısı savaşa döndü. İsrail tam 41 gündür Gazze'ye saldırılar düzenliyor. Ölü sayısının 12 bine yaklaştı. İsrail çok daha ileri giderek Şifa Hastanesi'ne operasyon başlattı. İşte çatışmanın 41. gününde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail katliamlarını sürdürüyor. İsrail bir kez daha sivilleri hedef aldı. Gazze Şeridi'nin merkezindeki mahalleyi bombaladı. İsrail Hamas çatışmasında 41. gün

22.18

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'deki çatışma noktalarında 21 İsrail askeri aracının tamamen veya kısmen imha edildiğini, kuzeydeki Beyt Hanun'da ise İsrail kuvvetlerinin saklandığı bir binanın yıkıldığını duyurdu.

21.04

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bugün Batı Kudüs'te bir İsrail kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıyı üstlendi.

Saldırıda bir İsrail askeri ölmüştü.

19.03

İsrail güçleri Gazze Şeridi'nin orta ve kuzey kesimlerini bombaladı. Gazze'de ölenlerin sayısı 11 bin 500'ü geçerken, enerji kaynaklarının tükenmesi nedeniyle bölgede sabit hat ve cep telefonları ile internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi. 

18.29

Filistin Kızılayı: İsrail tankları Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni kuşattı. Ekiplerimiz hareket edemiyor ve yaralılara ulaşamıyor

18.13

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail'in Gazze'yi işgal etme ya da Batı Şeria'dan ayırma girişimlerini kabul etmeyeceklerini belirtti.

16.27

Ramallah Belediyesi ve şehirdeki kiliseler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle bütün Noel kutlamalarının iptal edildiğini açıkladı.

13.30

Batı Kudüs'te İsrail kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda biri ağır 5 kişinin yaralandığı, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen 3 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi. İsrail polisinden yapılan açıklamada, Batı Kudüs'te "tünel yolu" olarak adlandırılan kontrol noktası yakınında silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi. İsrail güvenlik güçleri, olay yerinde inceleme yaptı.

11:30

Filistin Haber Ajansı: İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin merkezindeki Sabra Mahallesi'ne düzenlediği saldırılarda 50'ye yakın kişi öldü, onlarcası yaralandı

08.35

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalarda 31 Ekim'den bu yana öldürülen asker sayısının 50'ye yükseldiğini açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda yüzbaşı rütbesindeki 2 askerin daha öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 2 İsrail askerinin de ağır yaralandığı ifade edildi. Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda 31 Ekim'den bu yana öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 50'ye yükseldi.

08.15

İsrail'in, Hamas'ın ana karargahı olduğunu öne sürdüğü Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni işgal etmesinin ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması eleştirilere neden oldu. İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi'ne dün gece saatlerinde düzenlediği baskının üzerinden 17 saat geçtikten sonra iddiasına kanıt olarak sunduğu görüntüler istediği sonucu vermedi.

08.00

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) üç daimi üyesi Rusya, ABD ve İngiltere, Gazze'de çatışmalara "acil ve uzatılmış ara verilmesi" talep edilen karar tasarısı için çekimser oy kullandı. 15 üyeli BMGK'de Malta'nın sunduğu karar tasarısı ve 3 "çekimser" oya karşın 12 "evet" oyuyla kabul edildi.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin