Göktürk'teki yıkım ile ilgili Prof. Naci Görür'den flaş açıklama: Deprem bekliyoruz, yeşil alanları korumalı

Ziraat Bankası'na devredilen Kemer Country'de Göktürk'teki vatandaşların yeşil alanların yok edilmesine karşı verdiği tepkilere rağmen yıkım çalışmaları sürüyor. Deprem uzmanı Prof. Naci Görür, Göktürk'te sürdürülen çalışmalara sert tepki gösterdi. "Deprem bekliyoruz" diyen Prof. Görür, "Yeşil alanlar toplanma ve tahiye bölgeleri olarak korunmalı. Yönetimlerdeki bu bilinçsizlik kabus gibi" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Göktürk'teki yıkım ile ilgili Prof. Naci Görür'den flaş açıklama: Deprem bekliyoruz,  yeşil alanları korumalı

Demirören Holding'in borcuna karşılık Ziraat Bankası'na devredilen, İstanbul'da bulunan Kemer Country’deki arazilerde tepkilere rağmen inşaat devam ediyor.

Bölge halkı yıkımı önlemeye çalışarak eylem yapmayı sürdürüyor. Göktürk'te yaşananlarla ilgili deprem bilimci Prof. Naci Görür de tepki gösterdi. "Yönetimlerdeki bu bilinçsizlik kabus gibi" diyen Prof. Görür, yeşil alanların konuta dönüştürülmesini eleştirdi. İstanbul'un büyük depremi beklediğini vurgulayan Prof. Görür sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Göktürk’te yeşil alanlar yok edilip, yerleşim alanlarına dönüştürülüyor. Deprem bekliyoruz. Yapı stokunu ve nüfus yoğunluğunu artırmamamız lazım. Yeşil alanlar toplanma ve tahiye bölgeleri olarak korunmalı. Yönetimlerdeki bu bilinçsizlik kabus gibi. Umutlar tükeniyor. Sevgiyle"

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin