Kemer Country'de yıkım gerginliği. Demirören Grubu tarafından Ziraat Bankası'na devredilmişti yeşil alanların imara açılmamasını isteyen vatandaşlar engel olmak istedi

Göktürk Mahallesi'ndeki Kemerköy Sitesi içerisinde bulunan Kemer Country'nin golf sahalarına iş makineleri girdi. Yaklaşık 40 yıldır yeşil alan olarak kullanılan bölgenin imara açılmamasını isteyen vatandaşlarla yıkım ekipleri arasında tartışma yaşandı. Olaya polis müdahale ederken bir vatandaşın yaralandığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Kemer Country'de yıkım gerginliği. Demirören Grubu tarafından Ziraat Bankası'na devredilmişti yeşil alanların imara açılmamasını isteyen vatandaşlar engel olmak istedi

Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredilen İstanbul’daki Göktürk Mahallesi’nde yer alan Kemerköy Sitesi içindeki Kemer Country’nin golf sahalarına iş makineleri girdi. Emlak Konut GYO’nun 224 bin metrekarelik alana inşa edeceği proje için sabah erken saatlerde iş makinelerinin yeşil alana girmesini protesto eden vatandaşlar araçlarını yola çekerek site girişini kapattı.

İş makinelerinin alana girmesini engellemeye çalışan vatandaşlar ile yıkım ekipleri arasında tartışma yaşandı. Polis ekipleri olaya müdahale ederken bir vatandaşın yaralandığı bazı vatandaşların da fenalaştığı iddia edildi. 

CHP'li milletvekili Gökhan Zeybek, konu hakkında Twitter hesabında paylaşımlarda bulundu. "Göktürklü komşularımızla birlikte direniyoruz" diyen Zeybek olay yerinden görüntü ve fotoğraflar paylaştı. Daha sonra Zeybek, konu ile ilgili yürütmenin durdurma kararı aldıkları konusunda paylaşım yaptı. İş makinelerinin alana girmesi durduruldu. Protestolar sürerken ve golf sahasında kazı çalışması devam ederken, İstanbul 4. İdare Mahkemesi yürümenin durdurma kararı verdi. İş makineleri kazı yapılması durduruldu. İnşaat kaymakamlığın itirazıyla yeniden başladı.

Zeybek şu paylaşımı yaptı: 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin