Eskişehir’de sumatik arızası sonrası bir kişinin makine içerisinde parayı elle alması gündem olmuştu. Parayı alan personel şaşkın olduğunu, iyi niyetli davrandığını söyledi

Eskişehir'de arıza yapan su yükleme makinesinde elle elle para alırken görüntüleri sosyal medyada gündem olan teknik personel Levent Sert, kuyrukta bekleyenlerin mağdur olmaması için parayı elle aldığını belirtti. Videonun farklı amaçlarla kullanıldığını söyledi. Videoyu çeken kişiden de açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir’de sumatik arızası sonrası bir kişinin makine içerisinde parayı elle alması gündem olmuştu. Parayı alan personel şaşkın olduğunu, iyi niyetli davrandığını söyledi

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü’nün 25 Kasım’da yapılan olağan genel kurulunda, kentteki şebeke suyuna zam yapıldı.

‘İYİ NİYETLİ DAVRANDIM’

Eski tarifeden su satın almak isteyenler ise 3 gün kentin farklı noktalarındaki su yükleme makineleri (sumatik) önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu.

Tepebaşı ilçesi Çamlıca Mahallesi Birlik Caddesi'ndeki su yükleme makinesi arıza yapınca bölgeye ESKİ ekipleri gönderildi. Teknik personel su yükleme makinesinde yaptığı kontrolde, para mekanizmasının çalışmadığını tespit etti.

Mekanizma sökülürken, kuyrukta bekleyenlerin mağdur olmaması için makine kabinindeki personel paraları, mekanizmanın olduğu boşluktan elle alarak su yükleme işlemine devam etti. Arızanın giderilmesinin ardından sistem normale döndü.

O anlara ilişkin çekilen görüntüler sosyal medya hesaplarında paylaşıldı, kısa sürede en çok izlenen videolar arasına girdi.

Görüntülerde para mekanizması bölümünden para alırken eli görünen ESKİ Genel Müdürlüğü teknik personeli Levent Sert, hem arızaya gidermeye çalıştığını hem de kuyrukta bekleyenleri mağdur etmemek için böyle bir yola başvurduğunu söyledi. Bu sırada çekilen videoyu sosyal medyada gördüğünü anlatan Sert, "Arızayı çözümleyinceye kadar, yaklaşık 20 dakikalık bir süre içinde gelen vatandaşlara yardımcı oldum. O sürede de bir vatandaş videomu çekmiş. Farklı anlaşıldı tabii ki. Vatandaşlar kuyrukta beklemesin diye iyi niyetli davrandım biraz" diye konuştu.

Arızalı parçayı değiştirmek için makineyi kapatmak yerine işlemlere devam edildiğini belirten Sert, "Ben de videoyu arkadaşlarımdan gördüm, şaşırdım açıkçası. Sonra sosyal medyayı durduramadık, herkese yayıldı video. Farklı amaçla kullananlar oldu. Konu ile ilgili basın açıklaması yapmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı. 

‘RAHATSIZ OLDUM’

Videoyu çeken Sinan Tokkan da görüntüleri sadece mizahi amaçla paylaştığını söyledi. Sosyal medyada görüntüleri farklı yerlere çekilerek siyasi malzeme haline de geldiğini anlatan Tokkan, şunları söyledi:

Ben bu mizahi yönün farklı yerlere çekilmesinden çok rahatsız oldum. Olay siyasi mecralara çekildi. Artık ben videonun altına yorum yapmak zorunda kaldım. 'Bu mizahi bir olaydır. Kesinlikle bir art niyet söz konusu değildir. İçerideki görevli arkadaş, kuyrukta bekleyenler soğukta mağdur olmasın diye arıza giderilene kadar geçici bir yöntem bulmuş' diye.

Eskişehir’de sumatik arızası sonrası bir kişinin makine içerisinde parayı elle alması gündem olmuştu. Parayı alan personel şaşkın olduğunu, iyi niyetli davrandığını söyledi - Resim : 2

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin