CHP’de danışman krizi! Perinaz Mahpeyker Yaman'ın danışmanlık yapmış olmasına tepki üzerine tepki geliyor... CHP'li Gökhan Günaydın'dan tüzük önerisi

CHP'de danışmanlık krizi büyüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi "darbeci" olmakla suçlayan, Atatürk'e hakaret tweet'leri atan Perinaz Mahpeyker Yaman'ın CHP'de danışmanlık yapması ortaya çıktığından beri tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın bir öneride bulundu.

CHP’de danışman krizi! Perinaz Mahpeyker Yaman'ın danışmanlık yapmış olmasına tepki üzerine tepki geliyor... CHP'li Gökhan Günaydın'dan tüzük önerisi

AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı olan Perinaz Mahpeyker Yaman'ın CHP'de danışman olarak işe alındığı ortaya çıktı.

Bu haberlere ilişkin CHP'den açıklama geldi. Haberleri yalanlayan CHP Medya Planlama ve Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Tele1'e yaptığı açıklamada “Böyle bir isim ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel Merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok” dedi. Ardından Aylin Nazlıaka da benzer bir açıklamada bulundu.

Fakat Mahpeyker Yaman'ın geçmişte Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yaptığı neredeyse netlik kazandı.

İLK TEPKİ TAŞÇIER'DEN

CHP içinden bu duruma ilk tepki CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Gamze Taşçıer’den geldi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsü olan Taşıer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Atatürk ve laiklik karşıtı bir ismin partide bulunmasının, aynı zamanda kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak atanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Taşçıer, açıklamasında şunları kaydetti: “TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsüyüm. Elimden geldiğince Türkiye’de kadın hakları konusunda hem parlamentoda hem mahkemede hem sokakta mücadele eden bir kişiyim. Bildiğim tek gerçek şu: Bu ülkede kadınlar Ortadoğu’da gördüklerimizi yaşamıyorsa bunu Atatürk’e ve onun en temel ilkesi laikliğe borçludur. Atatürk’ün kurduğu ve laikliğin bayraktarlığını yapan Partimizde, laiklik karşıtı, Atatürk düşmanı bir kişinin hem de kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak bulunması, görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez!”

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen de sosyal medya hesabından "Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım. İlk gün de mücadelesini verdim gelecekte de vereceğim. Şeffaflık talep ediyorsak, şeffaf olacağız. Oy istiyorsak halkın, çalışma istiyorsak örgütün yanında olacağız. Umut etmek istiyorsak ya bir yol bulacak ya da bir yol açacağız" paylaşımını yaptı.

GÜNAYDIN, TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERDİ

Bugün ise Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan bir açıklama geldi. Sosyal medyasında açıklama yapan Günaydın bu konuyla ilgili öneride bulundu. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Partinin ilk demokratik tüzük değişikliğinde, Genel Başkan’ın görevlendireceği danışmanlarda uzmanlık alanı ve liyakat zorunluluğuyla birlikte sayısal sınırlama; danışmanların parti ilke ve ideolojisi uyarınca Parti Meclisi onayından (30+1) geçirilme zorunluluğu getirilmelidir.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin