Bütçe görüşmelerinde büyük kavga: AK Parti ile İYİ Parti arasında gerginlik çıktı, yumruklu saldırı gerçekleşti. İYİ Partili Hüseyin Örs yoğun bakımda

TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Partililer ile AK Partililer arasında yumruklu kavga çıktı. Bütçe görüşmelerinde çıkan kavgada yaralanan İYİ Partili Hüseyin Örs, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Örs'ün hastanede tedavisi sürerken,  AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'tan ilk açıklama geldi. Özür dilemeyeceğini belirten Işık, saldırının "olayın sıcaklığı"yla yaşandığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Bütçe görüşmelerinde büyük kavga: AK Parti ile İYİ Parti arasında gerginlik çıktı, yumruklu saldırı gerçekleşti. İYİ Partili Hüseyin Örs yoğun bakımda

TBMM'de dün başlayan bütçe görüşmeleri bugün de devam etti. Görüşmeler esnasında TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve İYİ Parti milletvekilleri arasında kavga çıktı.

Yumrukların konuştuğu kavgada başı yarılan İYİ Partili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti ve İYİ Parti milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. Yaşanan arbedede fenalaşan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, hastaneye kaldırıldı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı. 

10 DAKİKA OTURUMA ARA VERİLDİ

Görüşmeler sırasında önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında tartışma yaşandı.

Ardından kürsüde konuşan İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz ve AK Parti'li Turan tartıştı. AK Parti ve İYİ Parti sıralarındaki milletvekillerinin de ayağa kalkarak tartışmaya başlaması üzerine gerginlik büyüdü. Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Haydar Akar, 10 dakika oturuma ara verdi.

YUMRUKLU KAVGA

Ancak tartışma devam etti. AK Parti milletvekilleri ile İYİ Parti milletvekilleri kürsünün etrafında toplandı. İki partinin milletvekilleri birbirlerine yumruk attı. Yaşanan arbedede yere düşen milletvekilleri oldu. Arbede devam ederken, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Araya diğer milletvekilleri girdi ve Örs, genel kurul salonundan çıkarıldı.

Yaşanan arbedede İYİ Partili Örs, fenalaştı. Örs'e, ilk müdahaleyi aynı zamanda doktor olan İYİ Partili Aylin Cesur yaptı. Örs, daha sonra Meclis revirine götürüldü. Burada kalp ritminin bozuk olduğu gerekçesiyle Hüseyin Örs, ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Örs'ün, tedbir amacıyla yoğun bakımda tedaviye alındığı öğrenildi.

AK Partili Zafer Işık'ın yumruklu saldırısında kalp rahatsızlığı tetiklenen İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs'ün hayati tehlikesi bulunuyor.  Kalbinin durduğu öğrenilen Örs, müdahale ile geri döndürüldü. Akşener'in talimatı üzerine, İYİ Partili doktor milletvekilleri hastaneye gitti.

AK Partili vekil konuştu, özür dilemeyeceğini açıkladı

Bu arada TBMM’deki kavgada İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk atarak yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, özür dilemeyeceğini söyledi. Diken'den Bilal Çelik'e konuşan Işık, saldırının "olayın sıcaklığı"yla yaşandığını savundu.

"İYİ Parti grubunun saldırması sonucu böyle bir mukavemet gösterdiklerini" ileri süren Işık, parmağında yüzük olduğu iddialarına karşı da "Örs’e vururken elinde bir cismin olmadığını ve yere düşerken yaralanmış olabileceğini" söyledi. Işık, Örs’ün elektroşokla hayata döndürüldüğünün doğru olmadığını savundu. Böyle bir olayın yaşanmasının kendisinin de istemediğini söyleyen AKP’li Işık, “Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur” diyerek kendini savundu.

Olayın kendilerinden kaynaklanmadığını ve özür dilemeyeceğini söyleyen Işık, "kendisinin kamuoyuna bir açıklama yapmayacağını, AK Parti grubu lüzum görürse açıklama yapılacağını" söyledi.

Bütçe görüşmelerinde büyük kavga: AK Parti ile İYİ Parti arasında gerginlik çıktı, yumruklu saldırı gerçekleşti. İYİ Partili Hüseyin Örs yoğun bakımda

Dün de tartışma yaşanmıştı

Meclis Genel Kurulu'nda dün başlayan bütçe görüşmelerinde de gerginlik yaşanmıştı. Genel Kurul'da AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Birbirlerinin üzerine yürüyen milletvekillerinin kavgası diğer milletvekillerinin araya girmesiyle engellendi. Görüşmelerde hükümet adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuşurken, CHP adına ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaoğlu kürsüdeydi. Kılıçdaroğlu'nun kürsüde hükümete yönelik eleştirilerine AK Parti sıralarından tepki geldi.

 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin