Meclis'te gergin anlar! Kurtulmuş'un konuşması yarıda kesildi. CHP'li Sertel'e kınama cezası verildi

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş'un açıklaması sırasında Meclis'te gergin anlar yaşandı. CHP'li vekiller ile AK Parti'li vekiller arasında yaşanan tartışma üzerine oturuma ara verildi. CHP'li Atilla Sertel’e ise kınama cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te gergin anlar! Kurtulmuş'un konuşması yarıda kesildi. CHP'li Sertel'e kınama cezası verildi

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelere ilişkin grubu adına TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı ifadelere ve Hükümetin uyuşturucu ve kara para ile mücadele etmediği suçlamalarına yanıt verdiği sırada, CHP'li vekiller laf attı.

Kurtulmuş, konuşmasını engellemeye çalışan CHP'lilere tepki göstererek, "Biz bu Meclis'te hiçbir milletvekiline hakaret etmedik, hakaret etmeyi de aklımızdan geçirmedik. Bu Meclisin gazi ruhunu ayaklar altına almaya kimsenin hakkı yoktur, böyle bir şey olamaz" dedi.

CHP'lilerin, Kurtulmuş'un, konuşmasını engellemeye dönük girişimlerine, birleşimi yöneten Meclis Başkanı Mustafa Şentop tepki gösterdi. Kurtulmuş konuşurken, CHP'lilerin laf atması ve konuşmayı engellemelerine AK Parti milletvekilleri de tepki gösterdi. Karşılıklı hakaret, laf atma devam ederken, AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci ile CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel arasında tartışma çıktı. Diğer milletvekilleri tartışmayı ayırmak üzere iki milletvekilinin yanına gitti. Bu sırada AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ile CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu arasında da tartışma çıktı.

Diğer milletvekillerinin araya girmesiyle tartışma yatıştırıldı.

TBMM Başkanı Şentop, oturuma ara verdi ve TBMM idare amirlerini sükuneti sağlamaya davet etti. İdare amirlerinin araya girmesiyle tartışma kavgaya dönmeden sonlandı.

KINAMA CEZASI VERİLDİ

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’e, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç’a küfür ettiği gerekçesiyle, Meclis İçtüzük gereği; ‘kınama’ cezası verildi.

 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin