Balıkesir için 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı. Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den açıklama geldi

Dün önce, gece ise Balıkesir sallandı. Vatandaşlar, Balıkesir'de sabah saatlerine kadar evlerine giremedi. Depremle ilgili açıklamalar yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Balıkesir'in Karesi ilçesindeki depremle ilgili korkutan bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir için 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı. Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den açıklama geldi

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Balıkesir'de meydana gelen 4.1 ve 4.7 büyüklüğündeki depremlerle ilgili açıklama yaptı.

Bu depremlerin ardından bölgede 50’dan fazla artçı sarsıntı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sözbilir, "Gece yarısından beri 01.13'ten itibaren Balıkesir il merkezinin 20 kilometre kuzeyinde başlayan yoğun deprem aktivitesi, Havran-Balıkesir fay zonu kontrolünde gelişmektedir. Deprem fırtınası şeklinde süren depremlerin sayısı 50'yi geçmiş 4.1 ve 4.7 büyüklüğüne kadar erişmiştir" dedi.

 

'OVACIK SEGMENTİ CİVARINDA YOĞUNLAŞMAKTADIR'

Balıkesir özelinde yapılması gerekenlere de değinen Prof. Dr. Sözbilir, "Deprem fırtınası şeklinde süren artçı depremler, sağ yanal doğrultu atımlı fay mekanizmasına sahip olan Havran- Balıkesir fay zonunun Ovacık segmenti civarında yoğunlaşmaktadır. Uzun zamandır suskun olan bu Havran Balıkesir fay zonu içinde 7.2 büyüklüğe varan deprem üretecek fay parçaları bulunmaktadır. Bu yüzden Balıkesir il düzeyinde deprem zararlarını azaltmaya yönelik çalışmalara öncelik verilmesi, aktif fay zonlarının imar haritalarına işlenmesi, depreme dayanıksız yapı stokunun bina bazlı saptanması, il afet risk azaltma planlarının uygulamaya geçilmesi ve kentsel dönüşüm yol haritası projesinin tamamlanması gerekmektedir" diye konuştu. (DHA)

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Prof. Dr. Naci Görür'den Balıkesir'deki depremler için değerlendirme geldi. Görür bölgeye dair detayları aktardı. 

Balıkesir'de 01.13'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından 01.58'de AFAD'ın verilerine göre 4.7 büyüklüğünde (Kandilli'ye 4.9) bir deprem daha kaydedildi. Deprem, Balıkesir'in yanı sıra Çanakkale, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi.

Prof. Dr. Naci Görür, merkez üssü Balıkesir olan depremleri sosyal medya hesabından değerlendirdi. Görür, "Arkadaşlar, Balıkesir ve çevresinde peş peşe 4,9’a varan depremler oldu. Bunlar muhtemelen Balıkesir-Kepsüt Fay zonunda. Doğrultu atımlı ve sağ yönlü fay. Bu yörede 1850-1890 arasında çok deprem var. Bölgenin deprem potansiyeli yüksek" ifadelerini kullandı.

BALIKESİR'DE KORKUTAN DEPREM

Muğla Datça açıklarında dün akşam saatlerinde 4.4 büyüklüğünde korkutan bir deprem meysna gelmişti. Bir deprem haberi de Balıkesir'den geldi.

Gece yarısı meydana gelen depremin Balıkesir'in birçok ilçesi ve çevre illerden da hissedildiği belirtildi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ: 4.3

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıkladı. Depremin merkez üssünün Balıkesir Çaypınar olduğu belirtildi.

01:13'te meydana gelen depremin yerin 10.3 km derinliğinde gerçekleştiği açıklandı.

AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıklarken depremin merkez üssü olarak Karesi ilçesi olarak duyurdu.

BALIKESİR'DE İKİNCİ DEPREM

Balıkesir Karesi'de saat 01.58'de 4,7 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha oldu. Depremin 14,01 kilometre derinlikte gerçekleştiği tespit edildi.

VALİ ŞILDAK'TAN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada, depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını söyledi.

Muhtarlarla görüşüldüğünü ve sıkıntılı bir durumun olmadığını belirten Şıldak, itfaiye ekiplerinin araştırma yapması için tedbiren bölgeye gönderildiğini ifade etti.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamaya göre de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığı kaydedildi.

Etiketler balıkesir deprem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin