Balıkesir'de gece yarısı şiddetli peş peşe depremler! İstanbul ve Bursa da sallandı

Balıkesir'de gece yarısı saatlerinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıkladı. Deprem Bursa ve İstanbul'da da hissedildi. Bu depremin ardından Karesi'de saat 01.58'de 4,7 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Sabaha kadar evlerine giremeyen vatandaşlar, günün ilk ışıklarıyla evlerine geri döndü.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de gece yarısı şiddetli peş peşe depremler! İstanbul ve Bursa da sallandı

Muğla Datça açıklarında dün akşam saatlerinde 4.4 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana gelmişti. Bir deprem haberi de Balıkesir'den geldi.

Gece yarısı meydana gelen depremin Balıkesir'in birçok ilçesi ve çevre illerden da hissedildiği belirtildi.

 DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ: 4.3

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıkladı. Depremin merkez üssünün Balıkesir Çaypınar olduğu belirtildi.

01:13'te meydana gelen depremin yerin 10.3 km derinliğinde gerçekleştiği açıklandı.

Balıkesir'de gece yarısı şiddetli peş peşe depremler! İstanbul ve Bursa da sallandı - Resim : 2

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıklarken depremin merkez üssü olarak Karesi ilçesi olarak duyurdu.

 

BALIKESİR'DE İKİNCİ DEPREM

Balıkesir Karesi'de saat 01.58'de 4,7 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha oldu. Depremin 14,01 kilometre derinlikte gerçekleştiği tespit edildi.

VALİ ŞILDAK'TAN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada, depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını söyledi.

Muhtarlarla görüşüldüğünü ve sıkıntılı bir durumun olmadığını belirten Şıldak, itfaiye ekiplerinin araştırma yapması için tedbiren bölgeye gönderildiğini ifade etti.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamaya göre de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığı kaydedildi.

İşte deprem böyle salladı:

KANDİLLİ 4.9 OLARAK AÇIKLADI

Büyük korkuya neden olan ikinci depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi ise 4.9 olarak duyurdu. Korkutan deprem İstanbul, Bursa ve birçok ilde hissedildi.

EVLERİNE DÖNDÜLER

Manyas ilçesinde yaşayanlar da geceyi sokakta geçirdi. Vatandaşlardan Emine Hoşgör, “Hemen aşağı koştuk, arabaya bindik. Biraz bekledik, ondan sonra eve çıktı. Ama korkudan zor uyuduk. Vitrin nasıl sallandı, aklım çıktı" dedi. Ayşe Selçuk, “Çok berbattı. Korkudan dışarı çıktık. Allah beterinden saklasın” diye konuştu. 

Depremin ilçede çok şiddetli hissedildiğini söyleyen Ali Günay, "Deprem Manyas’ta çok şiddetli hissedildi. Hemen evden çıktık, 3 saate yakın dışarıda kaldık. Ondan sonra tekrar eve döndük" ifadesini kullandı.

Depreme uykuda yakalandığını söyleyen Hasan Demirtaş ise “Depremi hissettik, uyandık. La ilahe illallah dedik, tekrar yattık yerimize. Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür” dedi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin