Bakanlardan Kurban Bayramı mesajı! Bakanlar Kurban Bayramı için mesaj yayımladı

Milli Eğitim Bakanı ve Gençlik ve Spor Bakanı başta olmak üzere bakanlar Kurban Bayramı mesajı yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlardan Kurban Bayramı mesajı! Bakanlar Kurban Bayramı için mesaj yayımladı

Milli Eğitim Bakanı ve Gençlik ve Spor Bakanı başta olmak üzere bakanlar Kurban Bayramı mesajı yayımladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Bakan Tekin, mesajında bayramların toplumsal yardımlaşmanın bir simgesi olduğunu belirterek şu sözlere yer verdi:

“Özü itibarıyla bir yakınlaşma ve muhabbet vesilesi olan bayramlar, tarihin seyrinde ne kadar yol alınırsa alınsın her zaman dönülecek bir liman, zamanın ise bereketlendiği anlardır. İkram ettiğimiz tebessüm ve hürmetle birlikteliğimizi kuvvetlendiren, tüm güzellikleri ve umudu artıran, toplumsal yardımlaşmanın simgesidir bayramlar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine birlik ve beraberliğimizi pekiştiren mübarek Kurban Bayramı'nı idrak ediyoruz. Derin teslimiyet ve fedakârlığı ders mahiyetinde barındıran kurban; komşuluğu ve akrabalığı gözeten, yoksulun hakkını teslim etmeyi öğütleyen bir vesile.

Sevgili öğrencilerimizin bu günün ruhuna uygun bir biçimde büyükleriyle zaman geçirmesini, bayramın coşkusu ve sevincini doyasıya yaşamalarını diliyorum. Ayrıca asrın felaketi sonrası kaybettikleri yakınlarından uzak ikinci bayramlarını yaşayan vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu vesile ile mübarek Kurban Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor; bayramın, ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Rabb'imden niyaz ediyorum.”

Bakanlardan Kurban Bayramı mesajı! Bakanlar Kurban Bayramı için mesaj yayımladı

Bakan Osman Aşkın Bak'tan Kurban Bayramı mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yayımladığı mesajla Kurban Bayramı'nı kutladı.

Bakan Bak, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer erdi:

"Bizi birbirimize yakınlaştıran en müstesna vakitlerden birine, Kurban Bayramı'na bir kez daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu huzur ikliminin; bizi milletçe iyilikle, dayanışmayla kuşatmasını, birlik beraberliğimizi güçlendirmesini ve bu bayramın paylaşmanın ve kurban ibadetinin öz sırrına erdiğimiz, vefa, hatır gibi erdemlerin yaşatıldığı, kırgın gönüllerin ihya edildiği, gençlerin ise bilhassa büyüklerini ihmal etmediği bir bayram olmasını gönülden temenni ederim. Aziz milletimizin bayram sevincini çoğaltma, birlik ve beraberliğimizi artırma yolunda çalışmaya, emek vermeye, üretmeye devam edeceğiz."

Gençlik ve Spor Bakanlığının her daim olduğu gibi tüm imkanlarıyla gençlerin yanında olacağını vurgulayan Bak, şunları kaydetti:

"Türkiye Yüzyılı; bir ayağı ile dünyayı dolaşırken diğer yandan kültürüne, değerlerine sadakatle bağlı gençlerinin ufku ve vizyonu ile sporun, bilimin, teknolojinin ve sanatın yüzyılı olacak. Bu duygularla milletimizin ve bütün İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı gönülden tebrik ediyor, bu vesileyle ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa esenlikler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakanlardan Kurban Bayramı mesajı! Bakanlar Kurban Bayramı için mesaj yayımladı - Resim : 2

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül'den Kurban Bayramı mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gül, mesajında, bayramın sevgi, kardeşlik ve gönüller arası bağların güçlenmesine vesile olduğunu belirtti.

Kurban Bayramı'na erişmenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Kurban, Allah yolunda fedakarlığın, adanmışlığın ve teslimiyetin tezahürüdür. Kurban, paylaşmanın, dayanışmanın güçlü bir vesilesidir. Bayramlar, bir araya gelmek, sevdiklerimizi ve büyüklerimizi ziyaret etmek, kucaklaşmak için eşsiz bir fırsat sunar bizlere. Bu bayramda da özellikle deprem bölgesindeki yakınlarımızı ziyaret edip dayanışma içinde yanlarında olalım.

Deprem bölgesinin yeniden ihyası ve inşası için büyük bir mücadele içindeyiz. Devlet millet el ele yaraları birlikte sarıyoruz. Bu yolda en büyük gücümüz, birlik ve beraberliğimizdir. Bu duygularla, şehit ailelerimizin, gazilerimizin, hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Bakanlardan Kurban Bayramı mesajı! Bakanlar Kurban Bayramı için mesaj yayımladı - Resim : 3

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kurban Bayramı'mız mübarek olsun

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bizleri bencilliğin esaretinden kurtarıp, sorumluluk sahibi insanlar olduğumuz şuuruna eriştiren, yeryüzündeki tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi gözetmeye sevk eden, uzakları yakın eden, kavuşmaların, barışmaların, sevinçlerin bayramı olan Kurban Bayramı’mız mübarek olsun" dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kurban Bayramı vesilesi ile Twitter hesabından tebrik mesajı yayımladı. Kurtulmuş, Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi'nin 'Can Bula Cananını Bayram O Bayram Ola' şiirinden bir kesit paylaşarak, "Kurban Bayramı'mızı yardımlaşma, kardeşlik ve dayanışma bilinci içinde milletimize iyilik ve bereket getirmesi temennisiyle tebrik ederim.

İnsan oluş hikayemizle başlayan kurban ibadeti, aslında yakınlık manasındadır. Bizleri bencilliğin esaretinden kurtarıp, sorumluluk sahibi insanlar olduğumuz şuuruna eriştiren, yeryüzündeki tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi gözetmeye sevk eden, uzakları yakın eden, kavuşmaların, barışmaların, sevinçlerin bayramı olan Kurban Bayramı'mız mübarek olsun. Bizleri bu bayramda da bir ve beraber kılan, mutluluk ve neşemizi artıran rabbimize hamdolsun.

Allah'ın rızasına kavuşmak, O'nun yakınlığına erişmek gayelerini taşıyan kurban farizası, Allah rızası için infak edebilmenin sağlayacağı kalp ferahlığıyla, bizleri sonsuz bereketin bir parçası kılacaktır. Allah'a şükran borcunu ikram ve infak ederek yerine getirenlere ne mutlu" ifadelerini kullandı.

'BAYRAMLAR BARIŞ DOLU, YENİ BİR DÜNYANIN OLABİLECEĞİNİ DE HATIRLATIYOR'

Kurban ve hac farizalarının birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini kaydeden Kurtulmuş, "Kurban Bayramı vesilesiyle tüm hacılarımızın haclarını da tebrik ederim. Allah mübarek ve mebrur eylesin. Bayramlar, bizlere barış dolu yeni bir dünyanın mümkün olabileceğini de hatırlatıyor. Hoyratlıktan, gönül kırıcılıktan, şiddetten, her türlü kötülükten bunalmış olan insanlığın, bayramlar vesilesi ile sevginin, dayanışmanın ve barışın değerini bir kez daha anlayacağını ümit ederim. Cenab-ı Hak milletimizin kurban ibadetini kabul etsin temennisi ile bayramınızı tebrik ediyor, Rabbimden tüm insanlığa esenlikler getirmesini niyaz ediyorum. 'Bayramımız bayram ola'" mesajını paylaştı. 

Bakanlardan Kurban Bayramı mesajı! Bakanlar Kurban Bayramı için mesaj yayımladı - Resim : 4

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin