Yeniden Refah Partisi, AK Parti'den neler istedi? Türkiye geneli 100 ilçe ve büyükşehir belediyeleri... AK Partili Hasan Basri Yalçın'dan 1 Nisan ve kaos iddiası

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Başak Şengül ile Doğru Yorum'a konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın çarpıcı açıklamalarda bulundu. İBB yönetimine yüklenen Yalçın, muhalefet hakkında 1 Nisan öngörüsünde bulundu. AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında gerçekleşen görüşmelere ilişkin de Yalçın "Karşılanması neredeyse imkansıza yakın talepleri oldu." dedi ve bu sözlerini de açtı. İşte Yalçın'ın o açıklamaları...

Google Haberlere Abone ol
Yeniden Refah Partisi, AK Parti'den neler istedi? Türkiye geneli 100 ilçe ve büyükşehir belediyeleri... AK Partili Hasan Basri Yalçın'dan 1 Nisan ve kaos iddiası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Başak Şengül ile Doğru Yorum'da, tv100'e özel açıklamalarda bulundu. Yalçın, 1 Nisan Pazartesi günü itibariyle muhalefetin kaosa sürükleneceğini söyledi.

Yalçın'ın açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şu şekilde oldu:

“SEÇİM DIŞI İCRAATLARIN DÖNEMİ OLACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUZ”

"Herhalde Türkiye’nin uzun dönem seçim yapmayacağı son seçim. Bu seçimden sonra 4 yıl daha seçim yok gözüküyor. Biraz seçim dışı icraatların dönemi olacak diye düşünüyoruz.

“İSTANBUL’DA BÜTÜN HER ŞEYİ BIRAKIP KENTSEL DÖNÜŞÜM MESELESİNİ KONUŞUYOR OLMAMIZ LAZIM”

1 yıl kadar önce 12 ilimizi esir alan bir deprem felaketi yaşadık. Buna benzer bir felaketin İstanbul’da olma ihtimali sürekli gündemde. Böyle bir %1’lik bir ihtimal bile varsa İstanbul’da bütün her şeyi bırakıp kentsel dönüşüm meselesini konuşuyor olmamız lazım. İstanbul’da 5 yıl önceki trafik yoğunluğu %40’larda iken bugün %70’lere dayanmak üzere.

"500 MİLYAR BÜTÇEYLE SİZ BAŞKA NE YAPTINIZ?"

İstanbul'da lokanta ve kreş açılmasını desteklerim. Ama koskoca 500 milyarlık bir bütçeye sahip İstanbul Büyükşehir Belediyesi sadece açtığı 3-5 tane lokanta ve kreş üzerinden icraat yaptığını anlatıyorsa bu tuhaf bir şeydir. Soruyorum: Üst geçit, alt geçit nerede? Metro nerede? 'Konut dönüştüreceğim' demişsin, 'hatırlamıyorum' diyorsun. 500 milyar bütçeyle siz başka ne yaptınız?

Başak Şengül'ün "Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bu benim için son seçim' dedi ve bugün Sayın Devlet Bahçeli de 'Ayrılamazsınız, bu milleti bırakamazsınız' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan neden böyle bir açıklama yaptı?" sorusuna yanıt olarak Yalçın şu ifadeleri kullandı:

Yasal olarak, herhangi değişim olmadığı sürece bu Cumhurbaşkanı'mızın son seçimi. Ben bir AK Parti temsilcisi ya da bir vatandaş olarak 22 yıldır Türkiye'ye muazzam hizmetler yapmış Recep Tayyip Erdoğan'sız bir siyaseti hayal edemiyorum. Hatırlarsınız, Cumhurbaşkanı'mız ufak tefek rahatsızlıklar geçirdiğinde muhalefet bile telaşlanır hale gelmişti. Cumhurbaşkanı'mız, 18 seçim kazanmış, nüfusun yüzde 75'inden az bir kere oy almış biri. Tabii şimdi böyle bir açıklama olduğunda herkes şaşırıp afallıyor. Benim tercihim tabii ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha uzun yıllar Türkiye'ye hizmet etmesidir.

Şengül'ün, "AK Parti ile Refah Partisi'nin gerçekleştirdiği görüşmelerde neler oldu?" sorusuna yanıt olarak Yalçın, şöyle konuştu:

"YENİDEN REFAH PARTİSİ'NİN KARŞILANMASI NEREDEYSE İMKANSIZA YAKIN TALEPLERİ OLDU"

Cumhur İttifakı bir pazarlık ittifakı ya da suni bir ittifak değil. Bizim Cumhur İttifakı'na katılmak isteyen tüm partilere olan yaklaşımımız aynı şekilde. Fakat Yeniden Refah Partisi'nin karşılanması neredeyse imkansıza yakın talepleri oldu. Çok sayıda ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi talep ettiler; Türkiye genelinde pek çok ilçeden bahsediyorum. Yeniden Refah, doğrudan doğruya bizim elimizde olan, bizim rahat rahat kazanabileceğimiz belediyelere karşı büyük bir talepkarlık içerisinde oldular. Dolayısıyla müzakereler kesilmek durumunda kaldı. Yeniden Refah, sanki bir kaybettirme modelinin üzerine oynuyor. Bu modeli biz daha önce Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi'nde gördük.

"DEM PARTİSİ İSTANBUL'DA ADAY ÇIKARDI AMA ORTADA KAMPANYA YOK"

DEM Partisi'nin İstanbul'da çıkardığı adayla ilgili konuşan Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

DEM Partisi, İstanbul'da aday çıkardı ama ortada kampanya yok. Daha önce aday çıkartıp nasıl bir kampanya yürüttüklerini gördük. Esenyurti Güngören ve benzeri yerlerde yapılan 'Kent Uzlaşısı' denilen şey şu: DEM, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecek, buna karşılık DEM de İstanbul Meclisi'nde üyelere sahip olacak. İttifak yokmuş gibi gösterip İmamoğlu'na kazandırmaya çalışacaklar.

Muhalefet 1 Nisan Pazartesi günü bir kaosa uyanacak. Başarılı olsalar da olmalasalar da böyle olacak. Türkiye geneli oy oranını ve belediyeleri koruyor musunuz? Bunlara bakılacaktır. Başarı ve başarıztan bağımsız olarak Cumhur İttifakı yoluna devam edecektir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin