CHP'deki para sayma görüntüsünde yeni gelişme. Tartışmaların odağındaki avukat Gökhan Taşkapan ilk kez konuştu: CHP'liler yanlış yaptı

CHP'deki para sayma görüntüsünün çekildiği avukatlık ofisinin sahibi avukat Gökhan Taşkapan, gündem olan iddialar üzerine ilk kez tv100'e konuştu. Yarkadaş, tv100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda Taşkapan'ın kendisine yaptığı açıklamaları aktardı. İşte Gökhan Taşkapan'ın o sözleri...

Google Haberlere Abone ol
CHP'deki para sayma görüntüsünde yeni gelişme. Tartışmaların odağındaki avukat Gökhan Taşkapan ilk kez konuştu: CHP'liler yanlış yaptı

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, gazeteci Özlem Gürses, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. CHP'deki para sayma görüntüleri programda masaya yatırıldı. Görüntülerin çekildiği avukatlık ofisinin sahibi avukat Gökhan Taşkapan söz konusu olayla ilgili ilk kez tv100'den Barış Yarkadaş'a konuştu.

Yarkadaş, Gökhan Taşkan ile yaptığı görüşmeyi şu sözlerle aktardı:

Para sayma konusu pazar günü internette, sosyal medyada gündeme geldi. Önce 1-2 dakikalık görüntü geldi. Özgür Özel bu görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Bu görüntülerde ismi geçen Fatih Keleş, Can Poyraz ve Özgür Nas, Çağlayan Adliyesi'nde perşembe günü ifade verecekler. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda hukukçular toplanıp savunma hazırladılar.

SUÇLANAN AVUKAT İLK KEZ TV100'E KONUŞTU

Bu görüntüleri yaydığı iddia edilen avukat Gökhan Taşkapan ile konuştum. Taşkapan ilk kez tv100'e konuştu.

Taşkapan "Ben hiçbir televizyon kanalına ve gazeteye konuşmadım. Size çok kısa bir açıklama yapacağım. Esas açıklamayı pazartesi günü yapmayı düşünüyorum." dedi.

"JAPONYA'DA DEĞİLİM, TÜRKİYE'DEYİM"

Taşkapan'a "Bu binanın satışında siz var mıydınız? İddia edildiği gibi Japonya'ya kaçtınız mı?" diye sordum. Taşkapan "Ben 2019'da Japonya'daydım. Bu binanın satış işlemi için Japonya'dan döndüm. Satış işlemi benim katılmamla birlikte gerçekleşti. Ben arada sırada yurtdışına çıkarım, şuan Türkiye'deyim." dedi. Kendisine ısrarla nerede olduğunu sorunca yerine söylemedi "Türkiye'deyim" dedi. Yurtdışı ile olan bağlantısını sorduğumda "Ben sık sık yurtdışına çıkarım dedi.

"İFTİRA ATILDI"

İddialara göre kendisi CHP'den ve İBB'den çeşitli menfaatler elde etmek istemiş. Bunu sorduğumda "Şuan gündemde olan konu ve olaylar tamamen benim dışımda gelişmiştir. Bana da çeşitli iftiralar atılmıştır. Hukuki haklarımı kullanacağım. Avukat arkadaşlarımla bunları konuşuyorum. Pazartesi günü ya yazılı ya da basın toplantılı bir açıklama ile detaylı olarak bunları açıklayacağım" dedi.

"CHP'Lİ ARKADAŞLAR BENİ VE İSMİMİ BU İŞE DAHİL EDEREK YANLIŞ YAPTILAR"

İsminin niye bu olayda geçtiğini sorduğumda "CHP'li arkadaşlar beni ve ismimi bu işe dahil ederek yanlış yaptılar. Bir kez daha söylüyorum bahse konu olaylar benim dışımda geliştir." dedi.

"SAVCILIK BENİ DAVET ETMEDİ"

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu konuyla ilgili soruşturmada ifadeye çağrılıp çağrılmadığını sorduğumda "Bir soruşturmanın açıldığını medya organlarından öğrendim. Savcılık beni davet etmedi. Eğer Cumhuriyet Savcılığı beni davet ederse gider konuyla ilgili bilgi veririm" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin