FLAŞ! Emeklilere 28 Mart müjdesi. Kamu bankaları promosyon ücretlerini yatırıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan maaş alanlara müjde. Güncellenen promosyon ödemeleri hesaplarda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de konuşmuş ve emeklilere müjde vermişti. Erdoğan, kamu bankalarının emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını duyurdu. Bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Kamu bankalarının emeklilere yeni rakamı ne zaman ödeyecekleri belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Emeklilere 28 Mart müjdesi. Kamu bankaları promosyon ücretlerini yatırıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan maaş alanlara müjde. Güncellenen promosyon ödemeleri hesaplarda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki konuşmasında emeklilere müjde vermiş ve özel bankaların çok altında kalan kamu bankaları promosyon ücretlerinin artırıldığını duyurmuştu.

Erdoğan'ın açıklamasına göre kamu bankaları emekli maaş promosyonu olarak en düşük 8 bin TL en yüksek ise 12 bin TL ödeyecek.

Bu açıklamadan sonra bir duyuru da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'dan geldi.

Ankara’da Mamak Seçim Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Işıkhan, yapılan çalışmayla ilgili bilgi verdi ve "Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak." dedi.

 

Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli aylıkları için ödemeleri bankalar aracılığıyla yaptığını anımsatan Işıkhan, "Emeklilerimiz için getirdiğimiz önemli yeniliklerden bir tanesi de 2017'de uygulamaya başladığımız banka promosyonlarıydı. Promosyon düzenlememizle emeklilerimizin belli sürede gelir elde etmelerini sağladık." ifadelerini kullandı.

Bakan Vedat Işıkhan, 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumumuzun yürüttüğü çalışmayla ilgili, kamu bankalarımızda emekli aylığı promosyon ödemelerini yaklaşık 2 katına çıkararak, aylık miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında olacak şekilde yükselttik. Cumhurbaşkanımız bunu Kayseri mitinginde kamuoyuyla ve emeklilerimizle paylaşmıştı. Kamu bankalarımız pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklar. 28 Mart itibarıyla da inşallah süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları da hesaplarına yatmış olacak. Diğer bankalarla da promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gelişmeleri takip ediyoruz, belirlendiğinde ve sonuca vardığında emeklilerimizle paylaşacağız."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin