Yüzüğe dört aday. Yarı finale yükselen 4 takım NBA şampiyonluğuna kilitlendi

Sabaha karşı oynanan iki maçla yarı finalistler  belli oldu. 7. maça kalan iki seride deplasman takımları kazandı. En son 1995'te Madison Square Garden'da 7. maçı kazanarak yarı finalist olan Indiana Pacers, New York Knicks'e 29 yıl sonra aynı yenilmişlik duygusunu tattırdı. Bu zaferde Indiana Koçu Rick Carlisle başta olmak üzere "çoluk çocuk" denilebilecek genç kadronun payı büyük. Elbette oyuncularını 45 dakika ortalamayla oynatıp tüketen New York Koçu Tom Thibodeau'nun da. Denver Nuggets ve Minnesota Timberwolves arasındaki meydan muharebesinin galibi Kurtlar oldu. Üstelik Nikola Jokic'in 34 sayı, 19 ribaund ve 7 asistle coştuğu bir maçta. Minnesota savunması Jamal Murray dışındaki bütün yan parçaları devre dışı bırakarak yarı finale yükseldi. Kurtlar böylece iki ısırıkla başladığı seride Nugget'ın kalanını da yemiş oldu.
Boston Celtics-Indiana Pacers ve Minnesota Timberwolves-Dallas Mavericks, NBA Finali için mücadele edecek. Saha avantajı Boston Celtics ve Minnesota Timberwolves'a ait.

Yüzüğe dört aday. Yarı finale yükselen 4 takım NBA şampiyonluğuna kilitlendi

Boston masalı bitirir

Boston Celtics için play-off'ları part time oynuyorlar desek yeri. İki seriyi de 4-1'le erken kapadılar. Maçlar çok kolay geçti. Çünkü rakipler kadro olarak zayıf olmanın yanında en iyi oyuncularından (Miami/Jimmy Butler, Cleveland/Donovan Mitchell) sakatlık nedeniyle yararlanamayınca Boston güle oynaya iki tur geçerek yarı finale uzandı.
İlk bakışta İndiana Pacers serisinde de aynı şeyleri beklemek mümkün. Çünkü İndiana'nın hücumda iyi yaptığı şeyleri Boston daha iyi yapıyor. Artı olarak ligin en kötü savunması Indiana, karşısında en iyilerden Boston savunmasını bulacak. Birebirde çok etkili olan gard ve forvetler cabası. Play-off yapması bile büyük başarıyken yarı finale çıkan İndiana'nın masalı büyük olasılıkla buraya kadar. Ligin en elit koçlarından biri olan Rick Carlisle bir ihtimal Boston'ın işini zorlaştırabilir. Boston Koçu Joe Mazzulla işler karıştığında ne yapacağını bilemiyor. TD Garden'da Boston'a bir şok yenilgi Indiana için gayet cazip olur. Ancak bu işin pratiği pek kolay değil. Bakalım Carlisle şapkadan tavşan çıkarabilecek mi?

Yüzüğe dört aday. Yarı finale yükselen 4 takım NBA şampiyonluğuna kilitlendi - Resim : 2

Bir meydan savaşı daha

Minnesota ve Dallas zorlu mücadeleler sonucu, adeta tırnakla kazıyarak yarı finale çıktı. Los Angeles Clippers, Oklahoma City Thunder, Phoenix Suns ve son şampiyon Denver Nuggets, iki takımca tatile gönderildi. Şimdi bir zorlu sınavı daha birbirlerine karşı verecekler. İki takım da çok iyi savunma yapıyor. Özellikle Minnesota iç, dış şahane savunuyor. Sert maçlar bekliyorum.

Dallas'da Luka Doncic dizinden sakat. Normalde en az iki hafta hiçbir şey yapmaması lazım. Ancak o takımının başında. Onu böylesi büyük yapan yeteneği kadar bu lider karakteri. Doncic'in zorlandığı maçlarda Kyrie Irving devreye girerek takımı yönetiyor. Böylece Doncic'in asistleriyle işleyen sistem Kyrie faktörüyle sürmüş oluyor. PJ Washington formda. Oklahoma serisinde çok önemli skor katkısı yaptı. En az iki maçın kazanılmasında baş aktör. Pivotlar Dan Gafford ve Dereck Lively savunma ve dikine bitirme açısından sınırlı ama istikrarlı katkı sağlıyor.

Minnesota'da Anthony Edwards'ın devleşen performansı var. Zaman zaman Kobe-Jordan benzetmesi yapıldı. Daha gideceği yol çok olmakla beraber, rekabetçi tavrı ve çift yönlü oyunuyla iki efsaneyi andırdığı maçlar oluyor. Ikiz kuleler Karl Anthony Towns ve Rudy Gobert, biri hücumda diğeri savunmada etkili. Dış oyuncu savunmadan sorumlu Jaden McDaniels zaman zaman önemli skor katkısı da yapıyor. Yılın 6. adamı ödülü sahibi Naz Reid bencten çift haneli skor garantisi veriyor. Minnesota'nın gizli kahramanı ise Mike Conley. İstatistiklerine bakınca öyle görünmüyor ama sistemin anahtarı. Çünkü Minnesota oyuncuları atletik yetenekleri ve savunma becerilerinin yanında oyun aklı düşük oyunculardan kurulu bir takım. Çok fazla basit hata ve yanlış karar verebiliyorlar. Mike Conley bütün bu yanlışlara izin vermeyen bilge kişilik.

Boston-İndiana serisinin aksine bu eşleşmenin favorisi yok. Doncic'in sakatlığı, savunmalar, Anthony Edwards'ın form durumu, PJ ve KAT gibi yan parçalar belirleyici olacak.