Yıldızlar adres değiştirebilir

Takas dönemi yaklaşırken sürpriz bir isim piyasaya düştü. Miami Heat, Jimmy Butler için gelecek tekliflere açık olduğunu duyurdu. 35 yaşındaki Butler'ı almak isteyen 39 yaşına kadar maksimum kontrat vermeyi ve sakatlık riskini göze almalı. İlk gelen bilgiler oyuncunun Houston Rockets, Dallas Mavericks ve Golden State Warriors'a gitmeye sıcak baktığı yönünde. Dallas'ın elinde oyuncu ve draft hakkı olarak yeterli kaynak yok. Şayet radikal bir karar alıp Kyrie Irving'i vermeyi düşünmezlerse bu iş olmaz. Ayrıca onunla da olacağı şüpheli. Houston için ise her açıdan ideal.

Kazanmayı bilen, deneyimli, lider karakterli ve skorer oyuncu. Tam da Rockets'in ihtiyacı olan profil. Roketlerin sınıf atlaması için bu tür bir lidere ihtiyacı var. Agresif yapısı takımın savunma anlayışı ve koçuyla da uyumlu. Sakatlık riski dışında sorun yok. Rockets derin bir rotasyona sahip olduğu için normal sezonda onu yıpratmazlar. Böylece play-off'a sağlıklı girer. Houston-Butler evliliği iki taraf için mantıklı görünüyor. Ancak Golden State Warriors mutlaka hamle yapar. Draymond Green ve Stephen Curry ile oynama avantajıyla da Butler'a daha cazip gelir. Warriors draft hakları açısından Houston'la yarışır ama genç yıldız paketi olarak Rockets daha önde. Jalen Green'i içeren bir teklife Warriors anca Kuminga ile yanıt verir. O da yetersiz kalır. Bununla beraber Jimmy Butler için başka talipler mutlaka çıkar. Miami çok şey isteyeceği için Butler takası zor olur ama çoğu takım onu almak ister. İlerleyen günlerde kalacak mı gidecek mi, gidecekse nereye gidecek öğreneceğiz.

Yıldızlar adres değiştirebilir

Fısıltı olarak ortaya atılan bir başka iddiaya göre Golden State Warriors'un diğer hedefi LeBron James. Henüz oyuncu veya iki takımdan bir açıklama gelmedi. Lakers açısından mantıklı ama taraftara izah edilmesi güç karar. O nedenle gerçekleşme ihtimali düşük. Bununla beraber üç taraf için de doğru hamle olur. LeBron, Lakers'la şampiyon olamaz. Üst üste üçlük atışlarda sıfır çektiği maçlarını izledik. Takımın yükü ağır geliyor. Golden State'te daha az yıpranır ve şampiyonluk ihtimali doğar. Dört ayrı takımla şampiyon olmak LeBron’un goat iddiasını güçlendirir.

Lakers, Andrew Wiggins ve Kevon Looney benzeri paketle eksik giderir, Warriors draft hakları ve Kuminga, Moody türü gençlerle diğer takas hamlesini yaparak zirve adaylığını pekiştirir. Ayrıca yıllarca karşılıklı rekabet eden Curry ve LeBron’un aynı takımda oynayacak olması büyük olay. İmkansıza yakın ama gerçekleşirse tarihe geçecek takas olur..

Yıldızlar adres değiştirebilir - Resim : 2

Yıldızlar belki takas olur belki kalır. Kesin olarak yolcu çok sayıda orta seviye isim var. Bunlar arasında Zach LaVine, Clint Capela, Jonas Valanciunas, Nikola Vucevic ve Brandon Ingram öne çıkıyor.

Chicago Bulls epeydir Zach LaVine'i takas etmek istiyor. Oyuncu, menajeri aracılığıyla Golden State ve Lakers gibi takımların istediği şeklinde haberler yaptırıyor. Bence hata olur. Zach LaVine son sakatlığının ardından atletizmini biraz yitirdi. Yaşı itibariyle de eskisi gibi hava harekatı yapması zor. Maksimum kontratına hiçbir zaman istatistikleri kadar iyi oyuncu olmadığını eklersek, Zach LaVine büyük hedeflere götürmez. Lakers’ın Westbrook hamlesi kadar kötü olmaz ama yarışmacı takımı üzer. Bununla beraber hâlâ büyük skorer. Charlotte Hornets gibi vasata yakın bir takıma heyecan getirir. Gençler pişerken maç kazandırır. Şöhretiyle bilet satışına katkı da yapar.

Kontratının son senesindeki Clint Capela yaşı itibariyle ilk tur vermeden alınabilir. Maliyet açısından çok uygun. New York Knicks, New Orleans Pelicans ve Memphis Grizzlies talip. Bence Lakers'ın da teklif yapması gerek. Hücumu sınırlı, savunmada ve ribaundlarda etkili, sert uzun. Lakers için ilaç niteliğinde özellikler. Keza Karl Anthony Towns'u 4 numaraya çekme imkanı vereceği için Knicks için de çok uygun olur. Sakatlık riski dışında ne vereceği belli isim. Mali açıdan yük değil. Alan üzülmez.

Jonas Valanciunas pivot ihtiyacı olan takımlar için bir başka seçenek. Adı Lakers'la anıldı. 10 milyondan 3 yıllık kontratı ve Capela ile benzer şartlarda alınma ihtimali nedeniyle cazip isim. Alex Sarr'a yatırım yapan Wizards'ın onu alış nedeni zaten takas etmekti. Bakalım Litvanyalı'nın yeni evi neresi olacak?

Bulls çok fazla şey istemezse Nikola Vucevic, Lakers'ın skor ve ribaund derdine derman olur. Savunmada rezalet ama yanında Anthony Davis olacağı için büyük sorun olmaz. Net bir dış atıcı olması, LeBron James ve Anthony Davis'e alan açma açısından cazip.

New Orleans Pelicans, istediği maksimum kontratı vermediği Brandon Ingram'ı sezon sonu serbest kalacağı için takaslamak ister. Ingram iyi skorer ama fazla gamsız. Zach LaVine gibi düşük seviye takımda daha rahat eder. Örneğin play-in yapmak isteyen Detroit Pistons, Ingram için fena seçenek olmaz. Bu arada ne derece doğru bilemem ama Lakers dedikodusu çıktı. Büyük hata olur diye düşünüyorum. Ancak alınırsa şaşırmam. Yanlış karar vermek Jeanie Buss yönetimindeki Lakers'ın geleneği oldu. Hatalara yenisi eklenir.

Diğer Yazıları