Yeteneği var ancak eksik olan istikrar ve paylaşım

Bazı oyuncuları ne yapacağınızı bilemezsiniz. Yetenekli olduğu için oynatmak istersiniz. Ancak sisteme adapte olmaz. Gard oynatsanız, hücum yönlendirmez. Lügatında pas diye bir kelime yok. Varsa yoksa skoru. Kendine Hristiyan bir arkadaş. Skorer gard oynatsanız, bu defa da fizik olarak zayıf kalır takım. Rol biçemezsiniz. Yok da sayamazsınız. Çünkü her şekilde skor bulur. Öte yandan hiçbir şeyi mükemmel yapmaz. İstikrarı yoktur ama gününde olduğunda durdurulamaz, tek başına maç alır. Atsan atılmaz, satsan satılmaz.
İlk iki yılda böyle bir Cam Thomas izledik. Özellikle çıkış yaptığı geçtiğimiz sene, inişli çıkışlı performansını izlerken, çoğu defa 'biraz disiplinli olsa, ah bir de istikrarı olsa' dedirtti.

Yeteneği var ancak eksik olan istikrar ve paylaşım

Patlama yaptı

Bu seneye ise iyi başladı. Kevin Durant’ın ardından Kyrie İrving’in ayrılmasıyla daha fazla fırsat buldu. Verilen şansı iyi kullandı. Belli çizginin altına düşmedi. İstikrarı var. Böyle olunca da kariyer zirvesine ulaştı. 38 maçta 29 dakika oyunda kaldı. % 35'le 1.9 üç sayı isabeti yakaladı. İki sayılardaki oranı % 49. Genel şut yüzdesi ise % 45. Delici bir oyuncu olmadığını, skorunu büyük oranda şut atarak bulduğunu dikkate alırsak, oranlar çok iyi. En önemlisi de istikrar yakaladı. 38 maçın içinde çok kötü oynadığı 4,5 maç anca sayarız. Diğer maçlarda epey skor buldu. Milwaukee Bucks'a 45, Golden State'e 41, Cleveland Cavaliers'e 36 sayı attı. İki gün önce Sixers maçında 44 sayı atarak galibiyeti getirdi. Bu tip yüksek skorları geçen sene de yapmıştı. 47, 44, 40 attığı seriler olmuştu. Ancak istikrarı yoktu. Devamındaki 7,8 maçta tek hanede kalmıştı.

Cam Thomas zor oyuncu. Her sisteme ve her takıma kolayca uymuyor. Özgürlük istiyor. Verildiğinde sınırları çok zorluyor. Öte yandan ritmini bulduğunda da durdurmak çok zor.
23 yaşındaki basketbolcu bu sene sadece istikrarlı değil. Oyun olarak da gelişti. Seçerek atıyor. Eksik yönlerini geliştirdi. İyi olduğu yönleri keskinleştirdi. İlk yılında çok kötü üçlük atıyordu. Geçen sene yüzdesini yükseltti. Bu sene de teşebbüs sayısını arttırdı. Üç sayı tehdidi olma yolunda. Hücumunun en etkili yönü orta mesafeden ise patlama yaptı. Maç başına 11 sayıyı orta mesafe şutundan buluyor. Hem de % 49 oranla. Detay gibi görünse de oyunundaki olgunluğu gösteren en önemli istatistik % 82 isabet oranıyla 4 faul isabeti. Temaslı oyundan kaçmıyor. Rakip savunmanın üstüne daha fazla gidiyor.

Yeteneği var ancak eksik olan istikrar ve paylaşım - Resim : 2

Koçuna teşekkür borçlu

Bütün bu olumlu gidişte Koç Jacque Vaughn'ın payı büyük.
Sabır, doğru iletişim ve ikna ile Thomas'ın istikrarı bulmasına yardımcı oldu. Biraz ona istediğini verdi, biraz ondan istedi. Sonuçta orta yol bulundu.
Söz konusu Cam Thomas olunca 38 maç istikrarı ikna etmeye yetmiyor. Brooklyn Nets zor durumda. Play-in trenine son vagondan binmeye çalışıyor. Takas döneminde bir değişim yüksek olasılık. Ne olursa olsun Thomas, biraz çaba, biraz disiplinle yeteneklerini daha iyi sergileme imkanı bulduğunu unutmamalı. İstikrarını korumalı.
Ayrıca savunma kısmında yapması gerekenler var. O konuda gelişmeli. Hücumda daha az bencil olsa fena olmaz. Sonuçta tek başına oynamıyor. Sahada 4 takım arkadaşı daha var. Onlara pas vermek de bir seçenek.
Sadece istikrarlı haliyle ve savunma yapmadan iyi bir 6. adam olur. Savunmada ortalamayı yakalar ve istikrarını korursa yıldız olur. Seçim onun..