Son şampiyona darbe! Minnesota Denver'ı deplasmanda yendi

2. turun eşleşmeleri belli oldu. Doğu'da Boston Celtics-Cleveland Cavaliers ve New York Knicks-Indiana Pacers yarı final için mücadele edecek. Batı'da daha önce belli olan Minnesota Timberwolves-Denver Nuggets mücadelesinde ilk maç oynandı.  Minnesota deplasmanda Denver'ı yenerek 1-0 öne geçti. Batı'daki diğer 2. tur karşılaşması Oklahoma City Thunder ve Dallas Mavericks arasında oynanacak.

Son şampiyona darbe! Minnesota Denver'ı deplasmanda yendi

Anthony Edwards damga vurdu

Fizikselliğin ve savunmanın ön planda olduğu bir ilk maç izledik. Dış atışlarda ve top kaybında Denver Nuggets'ın az da olsa üstünlüğü vardı. Minnesota Timberwolves ribaundlar ve boyalı alan sayılarındaki etkinliği ve Anthony Edwards'ın 43 sayı, 8 ribaund, 3 asistlik muhteşem performansıyla kazandı. Phoenix serisinde Kevin Durant'a süper yıldızlığını onaylatan Edwards, ilk maç itibâriyle aynı şeyi Nikola Jokic'e yaptı. İki takım da yedeklerden iyi katkı aldı. Yan parçalardan bazıları çalışmadı. Minnesota'da Rudy Gobert 6, Jaden McDaniels 0 sayı attı. Ancak her ikisi de savunmada ve ribaundlarda etkiliydi. Denver'da Aaron Gordon 9  Kentavious Caldwell Pope 6 sayıda kaldı.

Sahasında çok az maç kaybeden Denver Nuggets, Lakers serisinde de iki maç kaybetmeye yaklaşmış ancak Lakers’ın maç sonundaki kötü oyunuyla kazanmıştı. Aynı hataları Minnesota affetmedi. Ayrıca 4 ve 5 numara yedeği olmayışının eksikliğini Minnesota hissettirdi. Gobert, KAT ve Naz Reid üçlüsü Jokic ve Gordon'u epey yıprattı.

İlk maçın bir yenilgiden fazlası olduğunu düşünüyorum. Michael Malone önlem almazsa diğer turları televizyondan izler. Özellikle Anthony Edwards'ın böyle attıkça atmasına engel olmanın yolunu bulmalı. Aksi halde kurtlara yem olacak takımı.

Son şampiyona darbe! Minnesota Denver'ı deplasmanda yendi - Resim : 2

90'ların  rekabeti geri geldi

New York Knicks ve Indiana Pacers arasında geçmiş yıllara dayanan büyük bir rekabet var. 90'lı yıllarda iki takım defalarca Doğu şampiyonluğu için karşılaştı. Reggie Miller ve Knicks fanatiği olan yönetmen Spike Lee arasındaki atışma hafızalardaki yerini koruyor. Reggie Miller üst üste üçlüklerle Madison Square Garden'da Knicks'i adeta tek başına yendikten sonra Lee'ye dönüp yaptığı hareket NBA tarihinin en ikonik fotoğraflarından birine dönüşmüştü. 
İki takım da o günkü gücünde değil. Knicks o döneme yakın bir savunma sertliğinde. Pacers'ın savunmayla işi yok. Gençler, iyi niyetliler, çaba da gösteriyorlar. Fizik olarak o kadar inceler ki savunmaya güçleri yetmiyor.

İkisi de zorlu rakipleri eledi. Knicks, Sixers karşısında sert maçlar oynadı. Fiziksel açıdan yıprandı. İndiana ise Giannis'siz Milwaukee engelini aşmayı başardı. Knicks savunmayla, Pacers  hücumla kazanmaya çalışacak. İndiana'nın Knicks sertliği karşısında zorlanacağını düşünüyorum. Knicks'i zorlayacak etken ise Tom Thibodeau'nun bazı oyuncuları neredeyse hiç çıkartmadan oynatması. Sixers karşısında Josh Hart 46, Jalen Brunson 43, OGAnunoby 41 dakika ortalamayla oynadı. Sert geçen maçlarda bu kadar uzun süre oyunda tutmak  sakatlığa davetiye demek. 

Son şampiyona darbe! Minnesota Denver'ı deplasmanda yendi - Resim : 3

Oklahoma için zaaflarla yüzleşme zamanı

Oklahoma City Thunder, New Orleans Pelicans'ı süpürerek ilk turu havalı geçti. Bu defa işi çok zor. Çünkü Pelicans'ın kullanamadığı zaaflarından epeyce yararlanacak bir rakiple oynayacak. Pelikanlar, Oklahoma'nın boyalı alanı savunamıyor olmasını artıya çeviremedi. Dallas çevirir. Luka Doncic ve Kyrie Irving'le pota altına saldırır, skor üretir. Luka ikili oyunla pivotlara ve Derrick Jones Jr'e servis yapar. Ayrıca çaylak Oklahoma play-off ortamına alışkın bir Dallas'la oynayacak. Deneyim eksikliğini de hissedecek. Josh Giddey'in ayak yavaşlığı Doncic ve Kyrie gibi elit birebirci karşısında Oklahoma'nın başını ağrıtacak diğer konu. Sistemin parçası olduğunda Kyrie Irving’in ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu Clippers karşısında gördük. Topu domine etmedi. İlk devrelerde kumandayı Doncic’e bıraktı. Böylece Sloven yıldız, ikili oyunlarla diğer oyuncuları devreye soktu. Kyrie yıpranmış rakibe karşı, ikinci yarılarda sorumluluk alarak maç kapattı. Clippers’ın tatile çıkmasında en az Doncic kadar etkili oldu.

İki takımın da dış atışlarda zorlanacağı, daha çok boyalı alana saldıracağı,  Dallas’ın pivotlarla, Oklahoma’nın gardlarla savunma yapacağı bir seri bekliyorum. Favorim Dallas Mavericks. 2 maç kazanırsa Oklahoma'yı başarılı sayarım.

Son şampiyona darbe! Minnesota Denver'ı deplasmanda yendi - Resim : 4

Boston favori

Cleveland Cavaliers, temaslı oynanan ve çok yıpratıcı bir seriden çıktı. Daha fazla yıpranacağı bir yenisine çıkacak. Hücumda fazla silahları yok. Donovan Mitchell hücumda kilit açan isim. Boston, Mitchell'ı üç ayrı oyuncuyla (Jrue Holiday, Derrick White, Jaylen Brown) savunma lüksüne sahip. Mitchell'in performansı Cleveland için belirleyici olacak. Son iki maçta oynamayan Jarett Allen oynamazsa Cavaliers'in şansı azalır. Boston gard ve forvetlerle bile potaya saldırıyor. Evan Mobley hem uzunlarla hem de kısaların akınlarıyla tek başına mücadele edemez.

Boston Celtics çift yönlü çok etkili olabilen bir takım. Miami serisini erken kapattıkları için dinlenme fırsatı da buldular. Bu şartlarda Cleveland'ı eleyeceklerini düşünüyorum. Donovan'ı yavaşlatır, maç sonunda saçma hatalar yapmazlarsa zorlanmazlar.