İlahi adalet! Dürüstlük kazandı

İlahi adalet

Normal sezonun sonuna yakın, beni çok rahatsız eden "bilerek" kaybetmeler başlar. Play-off'ta istediği rakiple eşleşmek için diğer takımların kaderiyle oynama pahasına gönüllü kaybeder bazı takımlar. Bu sene Doğu'da çoklu oldu. Cleveland Cavaliers ve Milwaukee Bucks, Sixers-Heat ikilisinden kaçmak için son maçlarında kasten yenildi. New York Knicks ise etik dışına çıkmadan, onuruyla oynadı, kazandı ve Philadelphia Sixers'ın rakibi oldu. İki uyanıktan Milwaukee Bucks bu sabah çoluk çocuk diye bayıla bayıla eşleştiği İndiana'ya elendi. Diğer uyanık Cavaliers ise tecrübesiz Orlando Magic karşısında 3-2 önde. Turu geçseler bile yolları dikenli. Boston Celtics çoktan Miami'yi eledi ve kurbanını bekliyor. New York Knicks'e ne mi oldu? Bu defa dürüstlük kazandı. Birbirinden zorlu maçların ardından Philadelphia'yı 4-2 elediler. Yankiler ne der bilemem ama bu topraklarda yy'dır bu duruma ilahi adalet diyoruz. 

İlahi adalet! Dürüstlük kazandı

İndiana devam, Milwaukee tatile

Milwaukee Bucks-Indiana Pacers serisinin 5. maçında Damian Lillard oynamadı. Hem Giannis Antetokounmpo hem de Damian Lillard'sız Bucks'ın yenilerek elenmesini bekledim ama öyle olmadı. Yıldızları sökülmüş, Milwaukee Bucks, Pascal Siakam ve Tyrese Haliburton'ı devre dışı bırakarak durumu 3-2'ye getirdi.
6. maçta Damian Lillard döndü. Seri de normal akışına kavuştu. İki takımın da düşük yüzdeyle şut attığı maçta daha fazla dış şut isabeti bulan ve boyalı alanda üstünlük kuran İndiana Pacers kazandı ve 4-2'lik sonuçla 2. tura yükselen taraf oldu. Giannis'siz Milwaukee Bucks'ın güç kaybettiği kesin olmakla beraber tecrübesiz, fizik olarak zayıf, savunmada sıkıntılı bir takımın, üstelik yıldız oyuncusu Tyrese Haliburton'un sakat olduğu için dominant oyununu sergileyemediği bir play-off mücadelesinden galip çıkması büyük başarı. Koç Rick Carlisle başta olmak üzere İndiana Pacers oyuncuları alkışı hak etti.

İlahi adalet! Dürüstlük kazandı - Resim : 2

Dallas, Clippers'ın aklını aldı

Dallas Mavericks'in Crypto.com.Arena'da Los Angeles Clippers'ı yenmesi sürpriz olmaz. Tersi de şaşırtıcı olmazdı. Ancak üç periyotta 10'ar sayı, toplamda 30 sayı farkla ve her alanda ezerek kazanması başka bir durum. Dallas, Clippers'ı sadece yenmedi. Ayarlarını bozdu.
Los Angeles Clippers, Kawhi'nin yokluğunda, diğer yıldızlarıyla kazanıyordu. Bu defa dağıldı. James Harden ve Paul George çok kötü oynadı.
Los Angeles Clippers, American Airlines Center'a 3-2 geride gidiyor. Kawhi Leonard oynasa bile şansının yüksek olduğunu düşünmüyorum. Kawhi ve Paul George bu tür "tamam mı, devam mı" maçlarında ortadan kayboluyor. Baskı altında kazanmak onlara göre değil. Bu şartlarda Dallas seriyi kapatmaya çok yakın.

İlahi adalet! Dürüstlük kazandı - Resim : 3

Mitchell attı, Mobley tuttu

Cleveland Cavaliers-Orlando 5. maçı belki de turun galibini belirleyen maç oldu. İki takımın da kazanabileceği, Donovan Mitchell ve Paulo Banchero'nun düellosu şeklinde geçen maçta galibi, son saniyede yaptığı blokla Evan Mobley belirledi. Hafif sakatlığı nedeniyle oynamayan Jarett Allen'ın yokluğunda genelde olduğu gibi Evan Mobley, normal performansının üstüne çıktı. Allen'ın yokluğu bir başka eski yıldıza yaradı. 26 dakika süre bulan Marcus Morris 12 sayı, 3 ribaund ve 1 asistle, adeta derin dondurucudan çıkarak, "hazırım" mesajı verdi ve Cleveland Cavaliers'ın 3-2 öne geçmesine önemli katkı sağladı.

İlahi adalet! Dürüstlük kazandı - Resim : 4

Boston beklemeye geçti

Boston Celtics bu defa sürprize izin vermeyerek Miami Heat engelini 4-1'le geçti. Boston diğer şampiyonluk adayı takımlardan çok farklı. Yıldıza bağımlı değiller. Jayson Tatum ve Jaylon Brown takımın yıldızları. Onlardan birini hatta ikisini de oyundan düşürmeniz kazanmanıza yetmeyebilir. Takımca çok iyi savunma yaparak dengeyi kurar ve ekstra bir skorer çıkararak sizi yenerler. Miami serisinde 22.4 sayı ortalamasıyla oynayan Derrick White gibi. Celtics'in bu avantajı kriz anlarında dezavantaja dönüşüyor. Maç krize girdiği anlarda sorumluluk alacak ve doğru karar verecek oyuncu yok. Jaylen Brown bu gibi anlarda hata yapıyor. Tatum ondan aşağı kalmıyor. Tecrübeli isimler Jrue Holiday ve Al Horford da bu anların oyuncusu değil. Koç Joe Mazzulla'ya hiç bakmayın. O zaten çömez. Boston yıllardır böyle kaybediyor. Miami serisinde olduğu gibi farklı önde olunca ise coşuyor. Bu sene kriz anı krizi yaşamazsa Boston Celtics’in final yolu açık. Ters gelen iki ekip Philadelphia Sixers ve Milwaukee Bucks elendi.

İlahi adalet! Dürüstlük kazandı - Resim : 5