Houston pes etmiyor! Gelecek roketlerin...

Houston Rockets son 11 maçta 10 galibiyetle play-in için ciddi bir aday haline geldi. 5 kez deplasmanda kazanan Rockets'ı Alperen'in sakatlanması da durduramadı. Oyuncumuzun yokluğunda roketler 6-0'lık seri yakaladı. 

Bu çıkışta Koç İme Udoka'nın payı büyük. Alperen sonrası sistemi değiştirdi. Small Ball oynatıyor takımına. Jabari Smith Jr'ı pivota, Amen Thompson'ı da uzun forvete kaydırdı. Amen Thompson müthiş atletizmi, pasörlüğü ve savunmasıyla, Jabari Smith dış şut yeteneğiyle rakip savunmalar için sorun haline geldi. Hücumun merkezine Jalen Green'i yerleştirdi. Green zaman zaman bencilliğin sınırında gezinse de iyi iş çıkardı. 40 attığı maçlar var. Fred VanVleet, Dillon Brooks ilk beşin diğer parçaları olurken, takımın abisi Jeff Green, Jack Londale, Reggie Bullock ve Aaron Holiday bençten gelerek ana rotasyonu oluşturdu.
Genç roketler ve koçu elbette alkışı hak ediyor. Ancak galibiyet serisinin asıl nedeni kolay fikstür. Roketler hedefi draftta üst sıradan seçmek olan San Antonio Spurs ve Washington'daki iki kez oynarken, Portland ve Utah Jazz'la birer kez karşılaştı. Bulls, Kings, Phoenix ve Cavaliers galip geldikleri diğer maçlar olurken, tek yenilgi Los Angeles Clippers karşısında geldi.

Houston pes etmiyor! Gelecek roketlerin...

Warriors maçı çok önemli

Houston'ın kalan maçları biraz daha zorlu. Biri deplasmanda iki Portland ve ikisi deplasmanda iki Utah Jazz maçları en kolayı. Bunları kesin kazanması gerek. Evinde oynayacağı Golden State Warriors maçı hayatî öneme sahip. Mutlak kazanmalı. Oklahoma deplasmanı, biri deplasmanda iki Dallas maçı, Minnesota ve Clippers deplasmanları ve evinde oynayacağı Miami Heat ve Orlando karşılaşmaları Houston Rockets'ın kaderini belirleyecek.

Houston Rockets şu anda Golden State Warriors'un 1, Los Angeles Lakers'ın  ise 3.5 galibiyet gerisinde. Play-in için birini geçmeli. Lakers'ın kolay fikstürü ve 3 galibiyetlik fark Golden State Warriors'ı ana hedef haline getiriyor. Houston evinde oynayacağı Warriors maçını kazanırsa iki takım eşitlenecek. O durumda da her şey olabilir.

Bütün bunlara rağmen Houston'ın play-in'e kalmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. Kalan maçların zorluğu ve rakipleriyle arasındaki tecrübe farkı Rockets için engel.
Sonuç ne olursa olsun genç Houston Rockets takımı ortaya koyduğu karakterle alkışı ve saygıyı hak ediyor. Çoğu takım Alperen Şengün'ün sezonu kapanmasının ardından havlu atardı. Onlar savaşmaya ve kazanmaya devam etti. Gelecek roketlerin...

Diğer Yazıları

Kazananı detaylar belirler
Embiid etkisi
Çare sertlik