Doncic yalnızlığı... Luka Doncic kazanmak istedi, arkadaşları ayni fikirde değildi

Doncic yalnızlığı

Luka Doncic kazanmak için her şeyi yaptı. İlk yarı skora odaklandı ve 23 sayı attı. İkinci devre asistleriyle takım arkadaşlarını devreye soktu. 32 sayı , 11 asist, 11 ribaund, 4 top çalma, % 44 üç sayı, %57 genel şut yüzdesiyle MVP düzeyinde oynadı. Son periyot istatistiği ise 1/6 isabet oranıyla 3 sayı, 2 top kaybı. Luka Doncic muhteşem oynadığı maçın sonunu böyle kötü oynamaz! Kritik anlarda bu denli etkisiz olmasının nedeni takım arkadaşlarından katkı alamaması. Doncic üç periyot tek başına savaştı. Maç sonunda gücü kalmadı. Doncic'in nefes alacak zamanı bile olmadı. Bütün baskı onun üzerindeydi.

Kyrie Irving bir kez daha Boston Celtics savunması karşısında dağıldı. Ben saymaktan yoruldum. Sanırım Boston'a karşı oynadığı son 12 maçın tamamını kaybetti. Celtics'e karşı süper yıldız özelliklerini kaybediyor. Uzunlar, Maxi Kleber ve Dereck Lively toplamda 35 dakika süre aldı ve sadece 2 sayı üretti.

Doncic %44'le 4/9 üçlük isabeti buldu. Takımın geri kalanı 2/15'le %13'te kaldı.

Bu şartlarda olması gereken oldu ve Dallas 2-0 geriye düştü.

Doncic yalnızlığı... Luka Doncic kazanmak istedi, arkadaşları ayni fikirde değildi

Boston Celtics ilk maçtaki kadar rahat değildi. Yakın geçen maçta galibiyeti getiren savunma oldu. Boston, rakibini top kaybına zorladı. Derrick White ve Jrue Holiday karşısında dripling yapmak çok zor. Onları aşsanız her an elini sokmaya hazır Jayson Tatum ve Jaylen Brown hazırda bekliyor. Kyrie'nin ortalıkta gözükmediği bir maçta Dallas'ın bu baskıdan kurtulması mümkün olmadı. Tıpkı rakibi gibi düşük yüzdeyle (%25) üç sayı atan Boston'ın 4 fazla isabeti galibiyeti getiren bir diğer etken oldu.

Oyuncu bazında ise Jrue Holiday günündeydi. 26 sayıyla takımın en skoreri oldu. Jaylen Brown ve Derrick White çift yönlü etkiliydi. Jayson Tatum çok düşük yüzdeyle hücum ettiği maçta triple double'ı 1 ribaundla kaçırdı. Boston oyuncuları şartlar ne olursa olsun katkı vermenin bir yolunu buluyor. Bu, Dallas’ın sahip olmadığı bir özellik.

Seri 2 maç için Dallas’ın sahası American Airlines'a taşınacak. 2-0 geri dönülmesi mümkün bir skor. Aynı zamanda da hata payı olmayan. 3-0 veya 3-1 olduğunda kazanmak mucizelere kalıyor.

Doncic dışında hiçbir oyuncudan katkı alamayan Dallas’ın işi çok zor. İlk maçı mutlak kazanmak zorundalar. Hatta bunu Boston'u baskı altına alacak şekilde, farklı skorla veya savunmalarını çökertecek şekilde yapmalılar. Boston’u krize sokmaları bir şekilde denge kurmalarını sağlar. Aksi takdirde yüzük Boston Celtics'e çok yakın.