Bütün hesaplar play-off için!

Sezonun bitimine çok az süre kaldı. Önce play-inle son dört play-off bileti sahibini bulacak. Ardından 16 takımın yüzük savaşı başlayacak.

Doğu Konferansı’nda haftalar önce liderliğini ilan eden Boston Celtics çok rahat. Final yolunun da açık olduğunu düşünüyorum. Rakipleri sakatlık, form ve uyum sorunu yaşıyor. Celtics'in NBA Finali oynamaması sürpriz olur. 

Milwaukee Bucks ikincilik mücadelesinde bir adım önde. Savunmada sezon başına oranla biraz daha iyiler. Ancak 2 ve 3 numara sorunu devam ediyor. Savunma yükü boyalı alan oyuncularında. Hücum ise Lillard-Antetokounmpo ikilisinin sırtında. Beasley oynadığında gard savunması çok geçirgen. Oynamadığında Giannis'e alan açacak şutör yok. Bu sorunlara rağmen Celtics'i elemeye aday en önemli takım Bucks. Damian Lillard ve Giannis Antetokounmpo ritim bulduklarında durdurulması mümkün olmayan ikili. Ayrıca kırılma anlarında Celtics çok hata yaparken, o anlarda devleşen "D time" gibi silah var. Sorun, bunu yapabilecek Milwaukee'nin yarı finale çıkacak havayı vermemesi. Miami Heat’in play-in oynayıp 7. sıradan play-off bileti aldığını düşünelim.

Bütün hesaplar play-off için!

Bucks için kıyamet senaryosu.

Cleveland Cavaliers ve New York Knicks 3.'lük mücadelesi veriyor. İki takımın da ciddi sorunu var. Cleveland, Donovan Mitchell'in sakatlığının da etkisiyle hücumda tıkanıyor. New York Knicks ise play-off'ta bir ihtimal oynaması beklenen Julius Randle'ı çok arıyor. Pivotları üretemeyen bir Knicks için onun dış şutu ve fiziğini kullanarak boyalı alana yüklenmesi gardları rahatlatıyordu. Knicks o lüksten mahrum ve skor yükü Brunson'un sırtında. 4. sıra ikinci turda Celtics'le eşleşme anlamı taşıdığı için gerek Cavaliers gerekse Knicks son maça kadar 3. sıra için mücadele edecek. 

Orlando Magic savunmasıyla doğrudan play-off yapacak gibi. Indiana Pacers ve Miami Heat 6.'lık  için savaş veriyor. Heat'in fikstürü kolay ama fazla sakatı var. Bundan dolayı avantajını yeterince kullanamıyor. Gene de hata yapmazlarsa son bilet onlara bakıyor.

Bir diğer sakatlık mağduru Philadelphia Sixers bu sene play-inle tanışacak. Bulls ve Hawks 9 ve 10 play-in maçı oynayacak. 4.5 galibiyet geride olmaları kalan maçlarda yukarı çıkmalarını zorlaştırıyor. Aynı şekilde 11. Nets' 6.5 galibiyet geriden gelmesi play-in biletini garantiliyor. Bill Donovan veya Quinn Snyder olsam kalan maçlarda hiç kazanmaya oynamaz, tamamen play-in için denemeler yaparım.

Bütün hesaplar play-off için! - Resim : 2

Zirveye üç aday

Batı'da ise Doğu'nun ilk aksine lider belli değil. Zirvenin üç adayı yarım galibiyet farkla sıralanıyor. Aynı yakın takip orta sıralar için geçerli. Son play-off bileti için rekabet büyük.  
Los Angeles Clippers savunmada düşüş yaşıyor. Koç Ty Lue'nun "yumuşak takımız" benzetmesi sorunun büyüklüğünün göstergesi. Dallas ve Pelicans 5 ve 6. sırayı paylaşıyor. İkili arasında sadece 0.5 galibiyet fark var.   Phoenix Suns'ın kalan maçları hedefi olan takımlarla karşı.  Fikstür onları play-ine doğru sürüklüyor. Ancak üç süper yıldızıyla Phoenix direniyor. Önce deplasmanda Denver'ı yenerek sert bir mesaj verdiler. Ardından New Orleans Pelicans deplasmanında kazanarak 6.sıra ile farkı tek galibiyete indirdiler. Sacramento Kings play-off yarışında geride kaldı. Play-ine doğru ilerliyor.  Lakers'ın 9. sıradan play-in oynaması yüksek ihtimal. Kalan maçları 7 ve 8' i zorlamalarını sağlayacak derecede kolay ama Lakers o ışığı vermiyor.

Golden State ve Houston Rockets arasındaki 10.'luk mücadelesi devam ediyor. Houston'ın Dallas yenilgisi sonrası Golden State, Spurs'u yenince fark 2 galibiyete çıktı. Houston rakibiyle evinde oynama avantajına sahip olsa da ibre Warriors'tan yana.