Batı'da işlem tamam. NBA Batı Konferansı'nda ilk 10 sıra belli gibi

Batı Konferansı'nda play-off ve play-in resmi aşağı yukarı netleşti. Minnesota Timberwolves, Oklahoma City Thunder, Los Angeles Clippers ve Denver Nuggets'tan oluşan ilk 4 sırada değişiklik beklemiyorum. Yerleri değişebilir ama ilk 4 içinde kalırlar. Play-off'un son iki bileti için Phoenix Suns favori. Kalan fikstürleri zor ama Kevin Durant, Devin Booker ve Bradley Beal üçlüsü play-in oynamamak için gereğini yapar. Son bilet için New Orleans Pelicans, Dallas Mavericks ve Sacramento Kings eşit şansa sahip. Hangisi ilk altıda tamamlasa şaşırmam. Los Angeles Lakers ve Golden State Warriors’un az da olsa ilk altı şansı var.

Batı'da işlem tamam. NBA Batı Konferansı'nda ilk 10 sıra belli gibi

Sistem ve rotasyonda değişim

Takas dönemi sonrası play-in için de biletler sahibini buldu diyebiliriz. Lakers'ın yeni rotasyonu, Warriors'un hem rotasyon hem de sistemde değişiklik yapması ve Utah Jazz'ın takas döneminde Kelly Olynyk, Achai Ogbaji ve Simone Fontechio'yu neredeyse bir şey almadan göndermesiyle tehdit olmaktan çıkmasıyla ilk 10 sıra belli gibi. GM Danny Ainge, 2024 Draftı'nda lotaryadan seçim yapmak için takımının play-in yapmasını istemiyor. Gerek gönderdiği oyuncular gerek kadroya müdahalesiyle bunu gösterdi. Rockets zorlamayı ister ama gerek galibiyet oranı olarak geride olması gerekse deneyim eksiği ile başarması zor.
Gelelim Los Angeles Lakers ve Golden State Warriors'ı seri galibiyetlerle götüren dokunuşlarla. Lakers'daki değişim biraz zorunluluktan kaynaklandı. Jarred Vanderbilt'in sakatlanması sonucu ilk beşe yerleşen Rui Hachimura şut performansıyla dengeleri değiştirdi. "Siyah Samuray" lakaplı basketbolcu Lakers'ın fizikli kalmasını sağladı. Henüz tam olarak uyum sağlamasa da Spencer Dinwiddie, Lakers'ın şut sorununa çare olacak profil. Lakers 7-3'lük serisine ve çıkışa temkinli yaklaşmakta yarar var. Fikstür kolaydı. Daha sağlıklı bir değerlendirme için zorluk derecesi yüksek maçları beklemekte yarar var.

Golden State Warriors'ın 8-2'lik çıkışı için görüşüm daha pozitif. Koç Steve Kerr, doğru rotasyonu buldu. Klay Thompson'ı yedeğe çekerek Brandin Podziemski'yi iki numaraya yerleştirdi. Diğer hamlesi Draymond Green'i pivota kaydırarak uzun forvete Jonathan Kuminga'ya teslim etmek oldu. Değişim hem oyunculara hem de takıma yaradı. Andrew Wiggins, Jonathan Kuminga ve Draymond Green üçlüsü savunmayı yükseltti. Klay'in yokluğu Wiggins ve Draymond'un hücumda daha fazla sorumluluk almasını sağladı. Onların şut performansı ve Kuminga'nın deliciliği Warriors'un hücumunun çeşitlenmesini sağladı. Bençten gelmek Klay'a iyi geldi. Son Utah maçında 30 sayı attı. Steve Kerr sadece rotasyonda değil sistemde de değişikliğe gitti. Topsuz hareket ve oyun aklından bir miktar taviz vererek atletizme alan açması Kuminga'nın verimini arttırdı. Daha dinamik ve daha iştahlı bir Warriors izledik.

Şu anda Lakers'ın 1.5 galibiyet gerisinde 10. sırada bulunun Golden State, kadro yapısı olarak Lakers'ın gerisinde ama koç faktörüyle daha iddialı. Golden State, yeni yüzüyle Pelicans, Dallas ve Sacramento için ciddi tehdit.