Yumurta pişirirken herkes bu 5 hatayı yapıyor: Yumurtanın çatlamaması için uzak durun

Yumurta pişirirken dikkat edilmesi gereken çeşitli durumlar bulunmaktadır. Yumurta pişirme esnasında herkesin bu 5 hatayı istisnasız gerçekleştirdiği belli oldu...

Google Haberlere Abone ol
Yumurta pişirirken herkes bu 5 hatayı yapıyor: Yumurtanın çatlamaması için uzak durun

Yumurta içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde pek çok kişinin sıklıkla tükettiği gıdalardan bir tanesi olurken, protein açısından zengin olan yumurta kişinin günlük protein ihtiyacının bir kısmını karşılamaktadır.

Protein açısından zengin olan yumurta, kişinin uzun süre tok hissetmesine yardımcı olurken bu özelliği sayesinde kısa sürede sağlıklı şekilde kilo vermeye de yardımcı olmaktadır.

Yumurta tüketiminde hemen herkesin farklı bir damak zevki bulunurken sıklıkla haşlanmış yumurta tüketilmektedir. Ancak pek çok kişi yumurta haşlama esnasında aynı hataları yapmaktadır.

İşte yumurta pişirirken herkesin yapmış olduğu o 5 hata...

BU 5 HATA YUMURTANIN DİREKT OLARAK ÇATLAMASINA NEDEN OLUYOR

Yumurtanın çatlamaması ve kırılmadan pişebilmesi için uygulanması gereken belli başlı formüller bulunmaktadır. Ancak yumurta pişirirken yapılan bu hatalar yumurtanın direkt olarak çatlamasına neden olabiliyor. İşte yumurta pişirirken dikkat edilmesi gereken o 5 hata...

Yumurta pişirirken yapılan hataların başında yumurtayı kaynar suyun içerisine koymaktır. Bu durum ısı farklılığı dolayısıyla yumurtanın direkt olarak çatlamasına neden olabilmektedir.

 

Yumurta kaynatırken kaynatma suyunun içerisine tuz ilavesinde bulunmamak. Tuz, yumurtanın çatlamasını engelleyen faktörlerin başında gelmektedir.

Yumurtayı çok uzun süre pişirmek yumurtanın hem lezzetini hem de sağlıklı bileşenlerini yitirmesine neden olabilmektedir.

Yumurtayı pişirdikten sonra direkt olarak soğuk suyla temas ettirmemek. Kaynama süresi tamamlanmış yumurtanın soğuk suyla direkt temas etmesi yumurta kabuklarının kolayca soyulmasını sağlamaktadır.

Son olarak ise yumurtayı buzdolabında muhafaza etmek. Yumurtanın oda sıcaklığında muhafaza edilmesi çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin