Tok tutuyor enerji veriyor: 1 dilim pestil yiyen bin şifa buluyor. Pestilin faydasını duyan soluğu aktarda alacak

Sağlıklı ve dengeli bir yaşam için tükettiğimiz besinlerin rolü büyüktür. Doğal bileşenleri ve besleyici öğeleri ile sağlığımız için bir yığın fayda sunan pestil de bunlardan biridir. Pestili özellikle akşam çay saatinizde tüketmek, birçok fayda sunar. İşte pestilin sağlığımıza güçlü etkileri

Tok tutuyor enerji veriyor: 1 dilim pestil yiyen bin şifa buluyor. Pestilin faydasını duyan soluğu aktarda alacak

Yüksek besin değerine sahip olan pestil, yaz aylarında güneşte kurutulup, kış aylarında vücut direncini artırmak amacıyla tüketiliyor.

Pestil, yüzyıllar öncesinden beri tüketilen geleneksel bir lezzettir. Üzüm, vişne ve dut gibi meyvelerden elde edilen pestilin cevizlisi, fındıklısı ve bademlisi gibi çeşitleri mevcuttur.

Zengin bir besin içeriğine sahip olan pestil içerisinde A, B vitaminleri, D, E ve K vitaminlerini bolca barındırır.

Öte yandan pestil; selenyum, çinko, fosfor, potasyum ve demir gibi içerikler açısından zengindir. Tüm bunların bir araya gelmesi ise sağlığımıza bir dizi potansiyel yarar sunar.

İşte pestilin saymakla bitmeyen faydaları...

PESTİLİN FAYDALARI

Pestil, genellikle meyve suyu ve püresinden yapılan, doğal bir enerji kaynağı olan kurutulmuş bir atıştırmalıktır. Pestilin birçok faydası vardır.

Pestil içeriğindeki doğal şekerler, vücuda hızlı bir enerji sağlar. Pestil aynı zamanda düşük yağ içeriğine sahip olduğu için sağlıklı bir atıştırmalık alternatifidir.

Tok tutuyor enerji veriyor: 1 dilim pestil yiyen bin şifa buluyor. Pestilin faydasını duyan soluğu aktarda alacak

Yüksek enerji değerine sahip olan pestilin sadece 100 gramı 332 kcal enerji verirken; 39 miligram fosfor, 1260 miligram potasyum ve 33 miligram sodyuma sahiptir.

Pestilin en bilinen faydaları arasında, kansızlığa iyi geldiği bilinir. Kan yapmada güçlü etkilere sahip olan pestil böylece kansızlık sorunu yaşayanlar için en şifalı besinlerden biridir.

Pestil, içeriğinde bulunan lifler sayesinde sindirim sistemine de katkı sağlar. Bu nedenle pestil, sindirim sürecini destekleyerek sindirim sorunlarını azaltır ve bağırsak sağlığını iyileştirir.

Ayrıca antioksidan içeriği ile hücrelere zarar veren serbest radikallerle mücadele ederek genel sağlığı desteklemede etkin rol oynar.

Meyve suyu bazlı olan pestil, vitamin ve mineral kaynakları açısından zengindir. C vitamini, potasyum, demir ve diğer önemli besin maddelerini içerir.

Bu da bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur, kemik sağlığını destekler ve enerji metabolizmasını düzenler.

Selenyum açısından zengin olan pestil özellikle kalp-damar hastalıkları, kansızlık ve iktidarsızlık sorunu olanlar için birebirdir.

Pestil doğal bileşenleri ve besleyici öğeleri enerji verir, sindirim sistemini destekler, vitamin ve mineral içeriği ile sağlık üzerinde olumlu etkiler sunar.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin