Peyniri sakın ama sakın böyle tüketmeyin: Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Peynir, kahvaltı sofralarının en çok tüketilen ve en çok sevilen besinlerinden biridir. Sağlığımız için güçlü faydalar sunan peyniri yanlış koşullarda tüketmek, ne yazık ki tüm faydasını silip süpürür. Peynir yerken bu hataları sakın ama sakın yapmayın…

Peyniri sakın ama sakın böyle tüketmeyin: Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan peynir, en sık tüketilen besinlerinden biridir. Peynir, içerdiği güçlü vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımız için çokça faydalıdır.

Peynir kalsiyum deposu olduğu için vücudumuzun kalsiyum ihtiyacını büyük oranda karşılar. Aynı zamanda karaciğeri temizler ve güçlü bir protein kaynağıdır.

Bağırsakların düzenli çalışmasını destekleyen peynir, vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Faydaları saymakla bitmeyen peynir, kan şekerinin düzenli çalışmasını da destekler.

Peynir, çok çeşitli olduğu için her bir peynirde ayrı bir lezzet vardır. Peynirin hem lezzetinden hem de faydalarından yararlanmak için onu doğru tüketmek gerekir.

Peyniri satın alırken de muhafaza ederken ve tüketirken de mutlaka doğru unsurlara dikkat etmek gerekir.

İşte peynir tüketirken mutlaka dikkat etmeniz gereken o unsurlar…

PEYNİR TÜKETİRKEN DİKKAT!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan peyniri kimi zaman yanlış muhafaza ederiz. Peyniri buzdolabında muhafaza ederken bazı unsurlara dikkat etmek gerekir.

Peyniri sakın ama sakın böyle tüketmeyin: Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Peynir, yapısından dolayı tüm kokuları içine hapsetme özelliğine sahiptir. Bu nedenle peyniri buzdolabında saklarken mutlaka parşömen benzeri gözenekleri paketlerde muhafaza edin.

Bu sayede hem peynir taze kalır hem de buzdolabındaki kötü kokuları kendine çekmez. Peynir tüketiminde diğer dikkat etmemiz gereken nokta ise, dolaptan çıkar çıkmaz yemektir.

Peynirin lezzetini koruması açısından mutlaka bir müddet ılıdıktan sonra yiyin. Peynir alırken de bazı unsurlara kesinlikle dikkat etmek gerekir.

Marketlerden alınan peynirler genellikle daha önceden kesilmiş veya dilimlenmiş olur. Ne yazık ki bu peynirler, ilk kesildiği anki kadar taze olmaz ve tüketimi tehlikeli hale gelir.

Çünkü bu peynirler de kötü kokuları kendine çekebilir. Bu nedenle peynir satın alırken semt pazarlarından veya sizin gördüğünüz alanda dilimleyerek kağıda saran yerleri tercih edin.

Kulağa ilginç gelse de peynir keserken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Eğer kestiğiniz peynir parçalara ayrılıp dağılıyorsa bunun çözümü çok basit.

Peynir keseceğiniz bıçağı bir miktar sıcak suda ıslatın. Bu sayede peynir keserken asla parçalanmaz ve dağılmaz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin