Mutfağında 2 yufkası olan hemen denesin: Çıtır çıtır oluyor bir tepsi dolusu börek çıkıyor. 2 yufkadan börek tarifi

El açması börek için zamanı olmayanlar için yalnızca 2 yufkayla şipşak hazırlayabileceğiniz börek tarifini sizler için paylaştık. 2 yufka olduğuna bakmayın, tam bir tepsi dolusu börek çıkıyor! İşte çıtır çıtır üçgen börek tarifi

Mutfağında 2 yufkası olan hemen denesin: Çıtır çıtır oluyor bir tepsi dolusu börek çıkıyor. 2 yufkadan börek tarifi

Börek, kahvaltı sofralarını süsleyen en lezzetli hamur işlerinden biridir. Börekler el açması ve yufka böreği olarak ikiye ayrılabilir.

El açması börek için vakti olmayanlar için sadece 2 yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz çıtır börek tarifini sizler için paylaştık.

Çayınız demlenene kadar böreğiniz sofranızda olacak. O halde çayınızı demleyin, ve çıtır çıtır böreğinizi hazırlamaya başlayın.

İşte çıtır çıtır üçgen börek tarifi...

2 YUFKADAN BÖREK MALZEMELERİ

2 adet yufka

Sosu için;

Yarım su bardağı kadar maden suyu

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı yoğurt

İçi için;

Yarım kase küp küp doğranmış kaşar

1 kase peynir

Üzerine;

1 yumurtanın sarısı

Çörek otu

Susam

Mutfağında 2 yufkası olan hemen denesin: Çıtır çıtır oluyor bir tepsi dolusu börek çıkıyor. 2 yufkadan börek tarifi

2 YUFKADAN BÖREK TARİFİ

Öncelikle uygun bir kasenin içine tüm sos malzemelerini alın ve güzelce çırpın. Daha sonra 1 tane yufkayı tezgaha serin ve bir kaşık ile sosu gezdirin.

Ardından fırça ile sosu yufkanın her yerine sürün. Diğer yufkayı da soslu yufkanın üzerine serin. Bu yufkaya da kaşık ile sostan dökün ve ardından fırça ile iyice yayın.

Böreğin üzerine sürmek için sostan bir miktar ayırın. Ardından yufkaların dört kenarını da hafifçe ortaya doğru katlayın.

Üst üste gelen 2 yufkanın da kare olmasına dikkat edin. Kare şeklini elde ettiğiniz yufkaların her yerine beyaz peynir serpiştirin ve ardından küp küp doğradığınız kaşar peynirini serpiştirin.

Ardından yufkaların karşılıklı uçlarından rulo yapın ve ortada birleştirin. Daha sonra tam ortadan kesin ve böylece 2 adet rulo börek elde edeceksiniz.

Rulo börekleri üçgen şeklinde kestikten sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın ve börekleri aralıklı olarak dizin.

Kenara ayırdığınız börek sosunun içine 1 tane yumurta sarısı ilave edin ve karıştırın. Ardından bol bol böreklerin üzerine sürün.

Böreklerin üzerine çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerinizi pişirin.

Çıtır çıtır oluyor tadına doyum olmuyor, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin