Kadınlar erkeklere göre depremi daha çok hisseder çünkü... Çınarcık'taki deprem İstanbul depreminin habercisi mi? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan flaş açıklama

İstanbul'da da hissedilen Çınarcık'taki 4,1 büyüklüğündeki depremle ilgili flaş açıklamalar yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu depremin İstanbul'un öncü depremi olmadığını söyledi. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür ‘ün ‘’Marmara’da sistem gerilimi birikiyor" açıklamasını da yorumlayan Ercan, Marmara’nın büyük bir depremi yapacak gerginlikte olmadığını kaydetti ve kadınlarla ilgili çok dikkat çeken bir ifade kullandı: Depremi daha çok hisseder çünkü...

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar erkeklere göre depremi daha çok hisseder çünkü... Çınarcık'taki deprem İstanbul depreminin habercisi mi? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan flaş açıklama

Marmara Denizi Yalova Çınarcık açıklarında 4,1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından; herkesin merak ettiği "Bu deprem büyük İstanbul depreminin habercisi mi?‘’ sorusuna Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan MedyaTava TV’de cevap verdi.

Ercan; ‘’Büyük depremin habercisi asla değil. Kuzey Anadolu kırığı üç koldan ilerliyor, biri kuzey kol, biri orta kol. Orta kol; Gemlik, Mudanya üzerinden gidiyor,  Bursa üzerinden giden güney kol var, bu deprem Çınarcık kırığı üzerinde oldu, dolayısıyla biz İstanbul ve Tekirdağ depremlerini kuzey kolda beklediğimiz için bu kırığın o kırıkla bir ilgisi yoktur. Dolayısıyla; ‘bu büyük İstanbul depreminin öncüsüdür ‘gibi söylemlerle konuyu abartmamak gerekir ‘’ dedi.

Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür ‘ün ‘’Marmara’da sistem gerilimi birikiyor" açıklamasını da yorumlayan Ercan; 1999 depreminden beri doğudan gelen baskıyla Marmara’da gerginliğin biriktiğini, gerginlik biriktirmiyor demenin mantığa aykırı olacağını ve Marmara’nın büyük bir depremi yapacak gerginlikte olmadığını söyledi.

KADINLAR DEPREMİ DAHA ÇOK HİSSEDER

Fizyolojik özellikler nedeniyle kadınların erkeklere göre depreme daha erken ve daha çok hissedebileceğini açıklayan Ercan; aynı binada bulunan kadınların ve erkeklerin depremi farklı şekilde algılayabileceklerini anlattı.

Beklenen büyük İstanbul depreminin en erken 2045 yılında olabileceğini yineleyen Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan yaptığı analizlerde depremin olasılık yılını 2075 olarak ön gördüğünü söyledi.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin