FLAŞ! 7 Şubat Çarşamba günü için okullara tatil. Eğitime kar ve tipi engeli. İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

6 Şubat Salı günü için deprem bölgesindeki illerde eğitime bir gün ara verilmişti. Bugün için de Ardahan, Ağrı ve Van'da kar nedeniyle tatil kararı verilmişti. 7 Şubat Çarşamba günü için için ilk kar tatili haberi geldi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! 7 Şubat Çarşamba günü için okullara tatil. Eğitime kar ve tipi engeli. İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya'da 6 Şubat günü için okullar tatil edilmişti. Bugün Ardahan, Ağrı ve Van'da da kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verilmişti.

Olumsuz hava şartları Doğu ve Güney Doğu'da hayatı etkilemeye devam ediyor. Kar ve tipi nedeniyle ilk kar tatili haberi geldi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Ardahan'da yoğun kar yağışı ve tipi etkisini gösterdi, hayatı olumsuz etkiledi.

Ardahan'da kar ve tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Vali Hayrettin Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğunu belirtti.

İl genelinde eğitime yarın ara verildiğini bildiren Çiçek, "Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanları da aynı tarihte idari izinli olacaktır. Sevgili öğrenciler, tablet ve telefonlara da siz ara verin lütfen." ifadelerini kullandı.

ARTVİN'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Artvin merkez ve 5 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde gerçekleşen olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Artvin Merkez, Ardanuç, Borçka, Murgul, Şavşat ve Yusufeli ilçelerimizde tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim, ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 7 Şubat 2024 Çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi" denildi.

VAN'IN İLÇELERİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Erciş, Muradiye ve Özalp kaymakamlıkları sosyal medya hesaplarından, "İlçemizde devam eden yoğun tipi ve meydana gelebilecek buzlanma olayları nedeniyle 7 Şubat 2024 Çarşamba günü köy okulları ve taşımalı eğitim çerçevesindeki tüm okullarımızda eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklamasını yaptı.

Saray Kaymakamlığı ise, "İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlanma olayları nedeniyle 7 Şubat 2024 günü tüm okullarımızda eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

AĞRI'DA DA ARA VERİLDİ

Ağrı'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime 7 Şubat Çarşamba ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Tutak ve Patnos ilçelerinde köy okullarındaki eğitim ile taşımalı eğitime yarın ara verildi.

Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinin genelinde de yarın için okullar tatil edildi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin