Çay demlenene kadar hazır oluyor: Bir kere yapın günlerce bayatlamadan yiyin. Bisküvi tadında bayatlamayan kurabiye nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de oldukça pratik bayatlamayan kurabiye yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif yeni kurtarıcınız olacak. İşte bayatlamayan kurabiye için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Çay demlenene kadar hazır oluyor: Bir kere yapın günlerce bayatlamadan yiyin. Bisküvi tadında bayatlamayan kurabiye nasıl yapılır?

Hanımeller Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

1 adet yumurta

Yarım su bardağı sıvı yağ 

1 çay bardağı toz şeker 

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı mısır nişastası 

1 yemek kaşığı kakao

1 çay bardağı+ 1 yemek kaşığı un

1 kahve fincanı fındık

1 yemek kaşığı damla çikolatası 

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine yumurta, sıvı yağ, toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı alarak çırpıcı ile karıştıralım.

Ardından karışımın içerisine mısır nişastası ve kakaoyu ekleyerek tekrar karıştıralım. Karıştırma işleminden sonra yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğuralım.

Daha sonra iri iri parçalanmış fındık ve damla çikolataları ilave edelim. Hamuru çok ezmeden hafifçe yoğuralım. 

Hamur uygun hale geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve hafifçe bastırarak yassılaştıralım. Çok fazla bastırıp yassılaştırmanıza gerek yok fırında pişerkende şeklini alacaktır.

Önceden ısıttığımız 180° fırında yaklaşık 10-12 dk pişirelim. Sürenin sonunda kurabiyeleri fırından alalım ve soğumalarını bekleyelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin