Çatkapı gelen misafirleriniz bayılacak: 5 dakikada cevizli kurabiye kurtarıcınız olacak. Cevizli anne kurabiyesi nasıl yapılır?

Hem az malzemeli hem de çok lezzetli kurabiye yapmanın sırrı bulundu. Sadece 5 dakikada cevizli kurabiyeleriniz hazır olacak. İşte gerekli malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Çatkapı gelen misafirleriniz bayılacak: 5 dakikada cevizli kurabiye kurtarıcınız olacak. Cevizli anne kurabiyesi nasıl yapılır?

Cevizli Kurabiye Tarifi Malzemeler;

200 gr tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

4 su bardağı un

 Üstü için;

 1 adet yumurta akı

Ceviz

Yapılışı;

İlk olarak uygun boylardaki yoğurma kabımızın içerisine oda sıcaklığındaki 200 gram tereyağı ve 1 su bardağı pudra şekerini alarak spatula ile karıştırmaya başlayalım.

Ardından içerisine 1 tane yumurtanın sarısı ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım. 4 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı Hindistan cevizini ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayalım. Ne çok sert ne çok yumuşak formunda hamurumuzu hazırladıktan sonra hamurumuzdan parçalar koparalım.

Yuvarladığımız hamurları önce ayırdığımız yumurta akına daha sonra da ceviz kırığına bulayım. Kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.

Önceden 180 derece ısıttığımız fırında fansız ayarda 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Hafifçe pembeleştikten sonra fırından çıkaralım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin