Arada cemevine gidip etli pilav yiyoruz diyen komedyen Özkan Çelik'e Alevi Federasyonu'ndan büyük tepki

Komedyen Özkan Çelik'in Alevilik üzerine söylediği sözlere Türkiye Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç'tan büyük tepki geldi. Çelik'in gösterisinde söylediği, "Arada bir cemevine gidip etli lokma yiyoruz" sözlerine yanıt veren Koç şu ifadeleri kullandı: Emin olun ki etli pilav diye dalga geçtiğiniz lokmamız Hakk lokmasıdır ve rızalık üzere pay edilir.

Google Haberlere Abone ol
Arada cemevine gidip etli pilav yiyoruz diyen komedyen Özkan Çelik'e Alevi Federasyonu'ndan büyük tepki

BKM sahnesindeki gösterileriyle tanınan komedyen Özkan Çelik'in Alevilik inancı hakkında söylediği sözler büyük tepki çekti.

Gösterisinde, "Ben Aleviyim ama aynı zamanda ateistim. Biri ateist misiniz diyor evet diyorum, Alevi misin diyor evet diyorum. Aleviliği seviyorum, arada bir cemevine gidip etli pilav yiyoruz başka da bir şey yok. Ama diyeceksiniz Alevi orucu da var. Onu da tutmuyorum. Kuzenim tutuyor ona şey dedim; Alevilik oruç tutma diye var zaten. Size Alevi tespit yöntemini söyleyeyim; bir ortamda Allah yok dendiğinde utangaç bir şekilde gülümseyen varsa o Alevidir."

BU YOL KILDAN İNCE KILIÇTAN KESKİNDİR

Çelik'in bu sözlerine Türkiye Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç tepki gösterdi. 

Koç sosyal medyasından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Ben Aleviyim diye söze girip, stand- up yaptığını sanarak, inancımızı ötekileştiren Özkan Çelik isimli şahsı kınıyoruz.
Bu yol sizin komedi malzemeniz değildir! Bu yol kıldan ince, kılıçtan keskindir.
Aleviler inancına bağlı bir topluluktur ve Alevi olduğunu iddia eden bu kişi yol hakkında hiç bir bilgiye sahip değildir. Bizim cemevlerimizde milyonlarca Alevi ibadet etmekte ve dayanışmaktadır. Emin olun ki etli pilav diye dalga geçtiğiniz lokmamız Hakk lokmasıdır ve rızalık üzere pay edilir. Toplumumuz siz ve sizin gibi komedyen kılıfı arkasına sığınıp, bizi aşağılamaya çalışan kişilere gerekli cevabı verecektir.
Biz gönül kalsın yol kalmasın diyenleriz. Yolumuz kalmasın diye mücadele ederiz. Bu tarz kişilerin haddini bilmesini istiyoruz ve bu nefret dilini lanetliyoruz."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin